Cele mai spectaculoase ținute de la Săptămâna Modei de la Paris de până acum

0
Bella Hadid

Ne aflăm în toiul Săptămânii Modei de la Paris Primăvară/Vară 2020, iar momentele memorabile de pe podium deja ne-au invadat feedurile de Instagram. 

Pădurea Dior și scenografia sustenabilă

Pentru prezentarea Dior Primăvară/Vară 2020, directorul de creație Maria Grazia Chiuri a creat o scenografie dedicată lumii naturale și mediului înconjuratător, recreând o adevărată pădure sau „grădină incluzivă„. Întreaga colecție a fost inspirată de fotografiile de arhivă ale Catherinei Dior, sora lui Christian Dior, în care aceasta apare înconjurată de flori și plante, ea devenind și prima femeie floristă cu acte în regulă. Catherine, al cărei pseudonim era Miss Dior, devenit și numele parfumului casei Dior, a fost un personaj important în istoria casei de modă, iar impactul personalității ei s-a resimțit în această colecție: de la piesele cu broderii cu flori, pălăriile de paie, cozile împletite, rochiile din rafie și scenografia impresionantă pentru care au fost aduși 164 de copaci din pepiniere. Sub hashtagul #PlantingForTheFuture, casa a anunțat că cei 164 de copaci urmează să fie replantați în tot Parisul prin proiecte de sustenabilitate și cu ajutorul unui QR code puteai descoperi unde vor fi plantați.

Spectacolul subversiv Maison Margiela, o stare de spirit

Pe lângă spectacolul teatral și ținutele subversive cu care ne-a obișnuit John Galliano, un anumit moment de pe podium a făcut tot internetul să vorbească despre prezentarea Maison Margiela. Unul dintre modelele preferate ale casei Margiela, tânărul Leon Dame, în vârstă de 20 de ani, a cucerit publicul cu modul în care a ales să defileze în cizme cu toc, în închiderea prezentării Maison Margiela Primăvară/Vară 2020. Colecția extrem de teatrală și entertaining a reprezentat o explorare subversivă a uniformelor purtate de soldați, piloți și asistente în timpul războiului, păstrându-și în același timp mesajul jucăuș și pozitiv despre libertatea sexuală și celebrarea eroticului masculin.

Leon Dame a încheiat prezentarea Maison Margiela SS20

Mugler, boardroom meets bedroom

Foto: imaxtree

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here