Cele mai stilate prezențe pe covorul roșu la Governors Awards 2019

0
Cele mai stilate prezențe pe covorul roșu la Governors Awards 2019
Saoirse Ronan, Academy Of Motion Picture Arts And Sciences' 11th Annual Governors Awards, The Ray Dolby Ballroom, Hollywood (Getty Images)

La cea de-a 11-a ediție a Premiilor Guvernatorilor (Academy Of Motion Picture Arts And Sciences’ Annual Governors Awards), Academia Americană de Film a onorat prima femeie nominalizată pentru cel mai bun regizor, iar actrița Geena Davis a implorat Hollywood-ul să creeze mai multe oportunități și mai multe roluri pentru femei.

Vedete stylish și elegante, cum ar fi Saoirse Ronan, Dakota Johnson și Jennifer Lopez, au cucerit covorul roșu la Premiile Academiei Americane de Film Governors Awards 2019, oferindu-ne un preview la ce urmează să vedem în materie de modă pe covorul roșu în următoarele luni la Globurile de Aur și Premiile Oscar.

Scarlett Johansson în Celine
Olivia Wilde în Ralph Lauren Collection
Jennifer Lopez în Reem Acra
Dakota Johnson în Brandon Maxwell
Saoirse Ronan în Emilia Wickstead
Florence Pugh în Valentino Haute Couture
Charlize Theron în Tom Ford
Jamie Bell și Kate Mara (în Hiraeth)
Shauna Robertson și Edward Norton
Geena Davis în Romona Keveža

Regina King în Ralph & Russo Couture
Renée Zellweger (în Erdem)
Adam Driver și Joanne Tucker

Premiile Governors au celebrat-o în acest an pe realizatoarea italiană Lina Wertmüller, prima femeie care a fost nominalizată vreodată pentru Cel mai bun regizor, și actrița Geena Davis, care a câștigat premiul umanitar Jean Hersholt pentru eforturile sale de pionierat în reprezentarea egalității de gen pe marile ecrane. În discursul său de acceptare, Davis a citat cercetările de la institutul său Gender in Media care spune că 81% dintre personajele cu locuri de muncă reprezentate în filme de lungmetraj sunt bărbați, pe când numărul de femei reprezentate în locuri de muncă cu grad înalt de responsabilitate este chiar mai mic decât în ​​viața reală.

Ultimul premiu al nopții, pentru regizoarea Lina Wertmüller, a servit ca o lovitură puternică care să amintească de cât de greu s-a ajuns aici. În discursul său de prezentare a Oscarului onorific pentru Lina, colega de industrie Jane Campion (regizoarea filmului Pianul din 1993) a declarat că a fost rugată să vorbească despre istoria femeilor care, ca și ea, au obținut o nominalizare pentru cel mai bun regizor.

„Este o istorie foarte scurtă”, a spus Campion. „Mai degrabă un haiku.”

De la nominalizarea lui Wertmüller pentru cel mai bun regizor pentru filmul său din 1976, Seven Beauties, Campion a spus că doar alte patru femei – ea însăși, Sofia Coppola (Lost in Translation din 2003), Kathryn Bigelow (The Hurt Locker din 2009) și Greta Gerwig (Lady Bird din 2017) – au fost nominalizatae pentru același premiu. Doar Bigelow a câștigat.

Prin comparație, au fost 350 de nominalizări pentru cel mai bun regizor pentru bărbați. O inegalitate teribilă.

Laura Dern, Kyle MacLachlan, Isabella Rossellini
Isabella Rossellini
Olivia Wilde
Emily Lynch și David Lynch
Robert Pattinson
Meg Ryan
Pedro Almodovar și Antonio Banderas
Saoirse Ronan

Foto: Getty Images

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here