Celebrating Fashion

0

„Moda are o relatie discontinua, contradictorie si destul de aiuritoare cu timpul. Prezentul si trecutul nu-si mai pastreaza valoarea de repere temporale, confundandu-se si confuzandu-ne teribil. Cine ar fi crezut ca imaginea unei bunicute cumsecade, care traverseaza agale parcurile orasului purtand baticuri multicolore, rochii cu imprimeuri florale stinse, mantouri lungi pana la glezna, genti petites patinate de vreme si bijuterii pestrite stranse de-a lungul unei intregi vieti, va ajunge sa dicteze schimbarea de paradigma in moda anului 2015? Fireste, vorbim despre o batranica ingenua, dar cu un trecut excentric, cu un cufar de amintiri si influente vestimentare ce pornesc de prin anii ’50 si fac escale pentru a culege tot ce a fost mai bun in urmatoarele trei decade.

E de prisos sa incercam categorisirea acestei tendinte, sa-i dam un nume si s-o punem intr-un raft. Si pana la urma, mai exista tendinte azi? Dupa ani in care corectitudinea si cumpatarea au dominat moda, a venit vremea pentru o gura de romantism (sau nostalgie?) pursange, pentru o redefinire a elegantei si feminitatii – pastram pentru o editie viitoare discutia despre influentele cross dressing. Iar pentru asta trebuie sa ii multumim lui Alessandro Michele, noul designer desemnat sa conduca imperiul Gucci, cel care marturiseste in interviul acordat BAZAAR ca n-o considera sexy pe Kim Kardashian, pentru ca „seamana cu o statueta preistorica reprezentand fertilitatea, precum Venus din Willendorf“. Pe noi ne-a cucerit deja. Iar daca acestuia i se alatura nume precum Hedi Slimane, Jonathan Anderson si John Galliano, viitorul in moda poate parea dificil de digerat, insa atat de fermecator de desuet!

Puteti da vina pe spiritul Sarbatorilor, insa noi, cei de la BAZAAR, suntem indragostiti pana peste cap de toate lucrurile stralucitoare si pretioase. Probabil asa se explica de ce am dedicat un spatiu consistent unei sectiuni bogate care gazduieste cele mai opulente bijuterii ale momentului si un alfabet al timpului in care veti descoperi o selectie de ceasuri absolut fascinante. in plus, va invitam in culisele expozitiei de la Londra care readuce in lumina reflectoarelor fabuloasele si atat de contemporanele bijuterii cu diamante imaginate de Coco Chanel.

Inspirati de modul in care s-a definit in urma cu aproape 150 de ani editia americana, ne dorim sa oferim de fiecare data un repertoriu complet de stil, sugestii si delectari pentru suflet, unul care sa surprinda si sa incante. De aceea, la final de an, ne-am straduit sa decriptam cat mai mult din ceea ce reprezinta azi moda, arta si mereu schimbatorul domeniu al frumusetii. Am aruncat o privire mai atenta asupra acestui curent retro care cucereste noi si noi teritorii, am adus laolalta toate optiunile hot de cocktail dressing si aromele rafinate menite sa acompanieze tinutele sezonului si am intrebat apropiatele revistei care sunt trucurile de frumusete ce functioneaza acum.

Asemenea modei, si BAZAAR este intr-o perpetua transformare si innoire. Chiar si acum – mai ales acum – cand acest titlu sarbatoreste 8 ani de existenta in Romania.

La multi ani, Harper’s BAZAAR!”

Andrei Iovu, redactor-sef

Le Chat Noir. Fotografii de Dan Beleiu. Realizat de Andrei Iovu si Lil Bulgac

Perfect compus. Fotografii de Oltin Dogaru. Realizat de Lil Bulgac si Ina Borcea

Tot ce straluceste. Fotografii de Marius Baragan. Beauty Editor: Ioana Vasile

BAZAAR Bijoux Haute List. Realizat de Ina Borcea

Special Cadouri. Realizat de Cosmin Florea. Fotografie de Manole Sava

Bright, Young, Brilliant! Fotografii de Iulian Nan

Atasati speciali. Fotografii de Alex Galmeanu. Interviuri realizate de Gabriela Piturlea

Editia Harper’s BAZAAR noiembrie-decembrie 2015, acum la centrele de presa!
Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here