Summer body: celulita și ce funcționează împotriva ei

0
Summer body: Celulita și ce funcționează împotriva ei
Summer body: Celulita și ce funcționează împotriva ei

Celulita: ce funcționează împotriva ei. Metode de contracarare recomandate de specialiști.

Țintiți spre cea mai bună formă posibilă cu aceste soluții anticelulitice.

Deși pozitivismul corporal e tot mai răspândit, o condiție prezentă la peste 90% dintre femei rămâne greu de acceptat: celulita. Această formațiune de celule grase în zona coapselor, feselor și abdomenului, vizibilă prin aspectul granulos, ca o coajă de portocală, ne împiedică adesea să ne expunem corpul cu încredere la mare sau chiar să purtăm hainele preferate. „Poate fi deranjantă, mai ales pentru femeile care acordă mare importanță aspectului fizic″, spune Silvia Stănculescu, medic specialist în chirurgie plastică și microchirurgie reconstructivă la clinica Metamorphosis Center.

Cauzele pentru care apare sunt diverse: hormonale, genetice, de lifestyle. Circulația mai proastă în zona respectivă împiedică oxigenul să ajungă în cantități optime, astfel încât zona e marcată de celulele grase mărite în volum, rezistente la tratamente. Totuși, lupta nu e pierdută. „O dietă cu hrană de calitate, naturală, de preferință de natură organică, este importantă pentru a vă simți și a arăta mai bine, indiferent că sunteți vegani, vegetarieni sau consumați carne″, spune Matthew Griffiths, antrenor personal și head physical coach pentru Opera de dans din Gothenburg. Tot el recomandă cât mai multă mișcare fizică în fiecare zi, care să includă efectuarea de 10.000 de pași („mergeți pe jos până la serviciu sau cu bicicleta, urcați și coborâți scările, faceți plimbări seara cu partenerul”), și trei-cinci sesiuni săptămânale de antrenament cu greutăți, cardio sau HIIT.

Suzana Pretorian, medicul balneolog de la Danubius Hotels, consideră că, „atunci când vine vorba despre slăbire, eliminarea celulitei și wellness, e nevoie de bun-simț și simplitate. Tăiați din meniu făina, uleiul și dulciurile. Dimineața, beți apă cu lămâie sau cu un pic de sare și mâncați un singur fel de fructe. La prânz, începeți cu o salată, continuați cu proteine și sfârșiți masa cu o supă de legume. Pe post de gustare, contați pe fructe. Seara, consumați din nou salată și proteine.

Aceste schimbări în stilul de viață pot reduce cu până la 70% aspectul celulitei.

În privința cremelor anticelulitice, medicii sunt sceptici, întrucât ele pot îmbunătăți doar într-o anumită măsură fermitatea pielii. Integrați-le în ritualul dumneavoastră, dar mai degrabă bazați-vă pe tratamente profesionale care promit rezultate mai vizibile. La saloanele Silhouette, puteți trata zonele cu probleme cu mai multe proceduri: LPG – un masaj inteligent ce stimulează pielea și activează metabolismul celular, lucrând simultan pentru reducerea stratului de grăsime și pentru tratarea lipsei de fermitate; Paranesi – o împachetare cu un amestec de parafină și nămol îmbogățit cu alge micronizate; Slim Fast – un mix de două tehnologii, de biostimulare și raze infraroșii, cu aplicarea de electrozi pe zona de tratament, cu acțiune de slăbit, remodelare și anticelulită. În timpul ședinței cu LPG, veți îmbrăca un costum alb special, peste care terapeutul va acționa rola și clapa motorizată a aparatului într-un masaj cu aspirație secvențială sincronizată. Procedura durează aproximativ 45 minute, timp în care sunt vizate zonele cu probleme, iar tehnologia vă ajută să eliminați centimetri din talie, de pe șolduri, reduce aspectul celulitei cu până la 67% și oferă cu peste 70% mai multă fermitate pielii. Rezultatele vizibile se văd încă din a treia ședință și puteți efectua până la trei ședințe pe săptămână.

Medicul estetician Dana Miricioiu consideră că motivul pentru care celulita rămâne greu de contracarat este faptul că majoritatea femeilor nu atacă un factor important ce produce aspectul de „coajă de portocală”: existența unor benzi fibroase de țesut care strâng și aglomerează celulele adipoase, nepermițându-le eliminarea. „Eliberând pielea de tensiunea produsă de aceste benzi fibroase, aglomerările de celule adipoase nu se vor mai reface. Dar distrugerea nu se poate realiza decât printr-o secționare a lor exactă și fermă”, spune medicul, recomandând intervenția cu Cellu Smooth, un laser performant, efectuată în cabinetul Class MediSpa.

Medicul introduce sub piele o canulă extrem de subțire printr-o mică incizie, prin care trece o fibră optică ce ghidează fasciculul laser, a cărui lungime de undă secționează benzile fribroase”, explică Dana Miricioiu. Acest pas este urmat de folosirea unui laser special, care stimulează formarea de colagen nou la nivelul pielii, astfel încât nu doar problema să fie eliminată, ci să beneficiați și de un boost de fermitate la nivel local, pentru ca refacerea să fie mai ușoară și vizibilă. Iar purtarea unui corset în zona respectivă, timp de câteva săptămâni, e necesară pentru a dobândi un aspect neted al pielii. „Veți vedea rezultate imediat, iar intensificarea lor va avea loc la trei-opt săptămâni de la intervenție.

Nu doar cosmetica facială a fost sedusă de tratamentele cu injectabile; ele pot avea un efect benefic și asupra celulitei. La clinica Luxury Aesthetics, medicul Morad Iancu topește grăsimea cu ajutorul unor substanțe ce acționează local. Substanța numită fosfatidincholina ajunge prin micro-injecții la nivelul stratului de grăsime nedorit și acționează asupra celulelor de grăsime, degradându-le și eliminându-le prin sistemul limfatic. „Procedura este cu atât mai eficientă cu cât, chiar dacă veți lua în greutate la un moment dat, zona tratată nu va capta un nou depozit de grăsime″, spune medicul.

În Statele Unite, se testează injectarea bacteriei clostridium histolyticum în zonele cu celulită, iar efectele obținute până acum sunt impresionante, aceasta distrugând depozitele de grăsime în celulita moderată și severă. (Dacă vă sperie ideea injectării cu o bacterie, amintiți-vă de o toxină mai celebră decât ea: toxina botulinică.)

Dar dacă toate aceste proceduri vi se par costisitoare și solicitante, există întotdeauna și o altă variantă de abordare: să îi acordați mai puțină importanță și să o acceptați așa cum e. Un pas câștigat pentru mișcările de self-love tot mai prezente în social media și în afara ei.

Material realizat de Ioana Vasile în numărul de iunie din Harper’s BAZAAR

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here