CFDA si-a ales nominalizatii

0

The Council of Fashion Designers of America (CFDA) si-a anuntat nominalizatii pentru premiile de anul acesta. Hotararea va fi luata in seara de 3 iunie, cand va avea loc evenimentul si vor fi anuntati castigatorii.

Momentan stim ca ne plac toti cei nominalizati pentru design feminin: Alexander Wang, Marc Jacobs si Jack McCollough & Lazaro HernandezProenza Schouler. Cu totii au fost pe listele CFDA si anul trecut, Marc Jacobs si Proenza Schouler fiind devansati de The Row la aceeasi categorie. Alexander Wang a fost nominalizat pentru linia sa de accesorii, insa premiul i-a revenit lui Reed Krakoff.

Alexander Wang a avut un an plin de evenimente, cel mai de rasunet fiind numirea sa la Balenciaga. Talentul sau de a transforma elemente sportive ale strazii in ceva elegant si sofisticat, i-a atras atat succes.

Baietii de la Proenza Schouler impresioneaza prin tehnici noi cu fiecare colectie. In prezentarea de primavara au impresionat prin modul cum au folosit pielea, perforata, printata sau incredibil de moale.

Iar despre Marc Jacobs, nu mai e nevoie sa povestim nimic, pentru ca in fiecare sezon reuseste sa aduca modernitate unor elemente ce pareau imposibil de modernizat. Paiete, contraste si impletituri ingenioase au stat la baza colectiei sale de primavara, intr-o reinviere a mod-ului.

 

(Foto: primavara-vara 2013 Alexander Wang, Proenza Schouler, Marc Jacobs)

Pentru design masculin decizia se ia intre Michael BastianSteven Cox & Daniel Silver pentru Duckie Brown si Thom Browne. Va fi o decizie grea pentru ca esteticile lor sunt foarte diferite, Bastian prefera lux relaxat, Duckie masculinizeaza extravagante detalii tehnice, iar Browne se bazeaza pe mixuri ingenioase executate cu tehnica ireprosabila. Alegerea va fi facuta pe baza tehnicilor implementate si inovatiilor aduse domeniului lor.

(foto: primavara-vara 2013 Michael Bastian, Duckie Brown si Thom Browne)

Iar la sectiunea accesorii, designerul anului va fi ales dintre Phillip Lim for 3.1 Phillip LimAlexander Wang si Jack McCollough & Lazaro Hernandez for Proenza Schouler.

Pentru designerii la inceput de drum, Swarovski acorda un premiu special pentru aproape aceleasi categorii. In domeniul creatiei feminine, au fost remarcati Creatures of the Wind,  Cushnie et Ochs si Suno. Iar la sectiunea de moda masculina nominalizatii sunt Public SchoolTim Coppens si Todd Snyder.

Remarcam si ca premiul international ii va reveni lui Riccardo Tisci de la Givenchy pentru contibutiile sale extraordinare aduse modei, asupra carora ne minunam in fiecare sezon.

Orice nominalizare inseamna ca eforturile acelor designeri sunt apreciate si ii incurajeaza sa creasca si sa experimenteze mai mult. Desi  in opinia noastra cu totii sunt castigatori, nu putem sa nu avem favoritii nostri.

Care sunt favoritii vostri?

 

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here