Cine a decis să se implice în refacerea Catedralei Notre-Dame

0
Cine a decis să se implice în refacerea Catedralei Notre-Dame

Clipuri și imagini tulburătoare au circulat pe parcursul întregii zile de ieri, după ce un incendiu a mistuit o parte importantă a Catedralei Notre-Dame din Paris.

Video-urile care au emoționat o lume întreagă nu au rămas fără ecou, iar în decursul aceleiași zilei Grupul LVMH și familia lui François Pinault au declarat că vor dona sume importante pentru refacerea celebrului edificiu.

Grupul LVMH care deține Louis Vuitton, Christian Dior și Givenchy susține că se va implica cu 200 de milioane de euro în acest proces. Într-un comunicat oficial, compania a mai spus că această donație demonstrează “solidaritate pentru o tragedie națională” și un sprijin pentru refacerea “extraordinarei catedrale”.

În paralel, familia lui François Pinault care deține Gucci și Yves Saint Laurent s-a angajat să doneze 100 de milioane de euro pentru a contribui la reconstrucția Catedralei Notre-Dame. “Tragedia a lovit toți francezii și pe lângă ei, pe toți cei atașați de valorile spirituale. În fața unei asemenea catastrofe, toată lumea își dorește să-i redea cât mai rapid viața acestei bijuterii pe care am moștenit-o” a declarat François-Henri Pinault.

100 de milioane de euro vor veni pentru sprijinirea acestui demers și de la compania energetică franceză Total.

Incendiul care a izbucnit luni la Notre-Dame a afectat puternic catedrala de 850 de ani, inclusiv turla acesteia. Focul a fost stins după 9 ore. Președintele francez Emmanuel Macron a promis că se va ocupa de reconstrucția sa și va lansa o campanie internațională pentru strângerea de fonduri.

Citiți și: “The art of sensing the anticipation”!

Foto: Guliver/Getty Images

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here