Cizmele cowboy în ținute urbane – cum le purtăm

0
cizme cowboy

Nu se știe cine a inventat primele cizme cowboy, probabil un aventurier cu spirit ingenios care se săturase să poarte în sălbăticia americană modele de încălțăminte inspirate de englezi. Din secolul al XIX-lea și până în prezent, cizmele cowboy au străbătut un drum lung și nelipsit de peripeții, iar azi au devenit un obiect fashion extrem de dorit.

În rândurile de mai jos te invităm să descoperi cum porți cizmele cowboy în primăvara și vara 2019 și care sunt ideile de styling din care să te inspiri acum!

Când și cum au apărut cizmele cowboy?

Așa cum am spus, e greu de identificat cine este inventatorul cizmelor cowboy, modelul apărând probabil ca urmare a necesităților identificate de călăreți și transformate în realitate de cizmarii secolului al XIX-lea. Ceea ce se știe însă este că anul în care primele cizme de cowboy au venit pe lume este, cu aproximație, 1875.

Cum au apărut cizmele cowboy? Ca urmare a nevoilor tot mai stringente ale eroilor Vestului Sălbatic, ce au descoperit că cizmele Wellington, la modă în acea perioadă, nu erau deloc potrivite pentru distanțele lungi parcurse de americani sau pentru timpul îndelungat petrecut în șa. Conform legendei, primele modele ar fi apărut fie în Kansas, fie în Texas, cert este că au fost create în scop pur practic și utilitar.

Astfel, cizmele cowboy urmau să fie prevăzute cu un vârf ascuțit și cu toc mediu și gros, astfel încât să poată fi introduse cu ușurință în scărița de la șa și să ofere stabilitate în această poziție. De asemenea, cizmele deveneau mai înalte pentru a putea proteja așa cum trebuie piciorul călărețului, cu cusături rezistente, la vedere.

Caracterizate deci prin confort și aspect practic, ce ținea puțin seama de modă sau de „înflorituri”, cizmele de cowboy au devenit așa cum le știm azi în secolul XX. Atunci apar primele decorații pe vârf sau pe toc ori talpă, influența acestui tip de încălțăminte devenind tot mai proeminentă pe măsură ce filmele despre Vestul Sălbatic ale anilor 20-30 deveneau tot mai populare. După 1940, cizmele cowboy erau brodate cu imagini reprezentative cu cactuși, vulturi, cai, iar în 1950 au atins vârful de faimă, datorită atracției pe care o suscitau rodeourile și muzica country.

În anii 80-90, vedete precum Tom Cruise sau John Travolta își evidențiau masculinitatea purtând cizme de cowboy, și de atunci modelul a fost impregnat de această amprentă de libertate, putere și independență.

Ce modele de cizme cowboy se poartă în 2019?

Comoditatea, versatilitatea și universalitatea cizmelor cowboy le transformă într-un item timeless. Ne dorim tot mai mult să purtăm accesorii confortabile, dar stylish, în egală măsură, așa că era de la sine înțeles că fashionistele au redescoperit cu dragoste acest tip de încălțăminte.

Isabel Marant, Louis Vuitton, Fendi și Off White sunt numai câteva dintre marile case de modă care s-au jucat cu modelul clasic sau cu cel reinterpretat de cowboy boots. Iată mai jos pe ce modele să mizezi acum!

Ai nevoie ca de aer de o pereche de cizme de cowboy în nuanțe de alb, decorate cu ținte argintii sau aurii ori simple, „neîntinate” de niciun accesoriu. Sunt una dintre cele mai hot apariții ale primăverii 2019.

O altă noutate o reprezintă cizmele cowboy în nuanțe electrice, vii și intense, așa cum am văzut la Fendi. Dacă până acum acest model reflecta legătura cu natura sălbatică și era în general conceput din piele maro și mai rar neagră, modelele de cowboy boots din 2019 sunt în primul rând îndrăznețe.

Dacă vrei cizme cowboy pentru evenimentele speciale (Jennifer Lopez a fermecat într-o astfel de ținută), e musai să investești într-o pereche de accesorii înalte, dar decorate cu aplicații glam precum perlele, mărgelele sau cristalele.

Însă nici cizmele cowboy clasice, înalte, sau cele inspirate de ceea ce purtau domnițele salvate de eroii Vestului sălbatic, respectiv modelele cu șireturi și toc gros (inspiră-te din Westworld) nu sunt mai puțin iubite. O fashionistă adevărată știe că, de cele mai multe ori, tot cu clasicul faci cel mai bine moda.

Cum asortăm cizmele cowboy?

Sunt trei modalități principale de asortare a cizmelor cowboy în 2019 și fiecare e inspirată de un anumit curent.

Poți purta în continuare cizmele cu blugi, pentru un aspect de cowgirl veritabilă. Noi te sfătuim însă să înlocuiești tricourile și maiourile simple și confortabile cu o cămașă romantică cu volane sau cu un pulover cu volume arhitecturale, cu umeri masivi sau cu mâneci statement. O asociere la fel de stylish este cea cu pantaloni cu talie înaltă și răsfrântă, așa numitul paperbag pants.

Combinațiile de cizme cowboy și rochii sunt însă cele mai dorite ale momentului! Fie că apelezi la creații acoperite cu imprimeu floral, la motive boho sau la rochii în culori aprinse, reușita va fi sigură!

Ne place la nebunie modelul de pe dasha.ro, care se potrivește de minune cu o pereche de cizme cowboy scurte cu vârf ascuțit.

Rochie cu volane si imprimeu floral Natalia

De asemenea, combinația de cizme cowboy cu o fustă midi, elegantă și office, și un tricou simplu, va face ravagii. Pentru vară, înlocuiește cu o pereche de leggings model cycling sau cu blugi foarte scurți și cu un top cu vedere la abdomen. Toate privirile vor fi ațintite asupra ta!

Cizmele cowboy sunt itemul momentului în moda de primăvară! Inspiră-te din modelele pe care ți le-am recomandat și din modalitățile de purtare ale momentului. Nu rata unul dintre cele mai trendy și mai confortabile accesorii ale lui 2019!

 

 

 

Sursă: Digital Workforce

Surse foto: Pexels, Unsplash, Dasha, Pixabay

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here