Clare Waight Keller, succesoarea lui Riccardo Tisci la Givenchy

0
Clare Waight Keller creative director Givenchy

Clare Waight Keller a fost confirmata ca fiind noul director artistic la Givenchy, dupa plecarea lui Riccardo Tisci. Ea este cel de-al doilea designer de sex feminin care preia conducerea unui brand LVMH in ultimele luni, dupa numirea Mariei Grazia Chiuri la Dior.

Givenchy a dat vestea pe contul oficial de Instagram, iar pe langa aceasta stire a mai postat si o imagine cu Hubert de Givenchy, impreuna cu citatul: „Adevarata eleganta vine cu un gest firesc, o atitudine in simplitate”, sugerand o intoarcere la esenta din anii 1950; o perioada in care creatorul a legat relatii stranse cu Audrey Hepburn si Jackie Kennedy. Printre directorii de creatie Givenchy s-au mai numarat John Galliano, Alexander McQueen si Julien Macdonald.

Chloe toamna/iarna 2017/2018

Clare Waight Keller a carei plecare de la brandul francez Chloe a fost anuntata la sfarsitul lunii ianuarie, este cunoscuta pentru o stilul delicat, ultra-feminin, de multe ori cu un accent retro. Ea il va inlocui pe Riccardo Tisci, cunoscut pentru estetica sa dark, uneori gotica, si pentru colaborarile sale cu Nike si relatiile cu celebritati precum Madonna sau Kanye West. Clare Waight Keller isi va ocupa noua pozitie incepand cu data de 2 mai, iar prima colectie Givenchy creata de ea va fi lansata in octombrie.

Prima reactie publica a lui Clare Waight Keller in legatura cu aceasta numire

„Stilul increzator al lui Hubert de Givenchy a fost intotdeauna o sursa de inspiratie si sunt foarte recunoscatoare pentru oportunitatea de a face parte din istoria acestei case legendare”, a declarat Waight Keller. „Astept cu nerabdare sa lucrez cu echipele si sa scriu un nou capitol in aceasta poveste frumoasa.”

Chloe toamna/iarna 2017/2018
Ultima colectie Chloe toamna/iarna 2017/2018 realizata de Clare Waight Keller

Aceasta numire semnaleaza probabil si faptul ca brandul isi doreste sa revina la imaginea mai linistita si extrem de rafinata, impusa de Hubert de Givenchy.

Clare Waight Keller a absolvit Royal College of Art din Londra si s-a mutat la New York unde a lucrat pentru Calvin Klein si a supravegheat designul pentru linia masculina Purple Label Ralph Lauren. Ea a fost apoi aleasa de Tom Ford pentru a lucra la Gucci alaturi de Christopher Bailey si Francisco Costa ca senior designer, si a ramas la acest brand pana cand a fost numita director de creatie al Pringle of Scotland in 2005.

Cititi si: “Campaniile sport ale momentului si modelele care apar in ele”!

Foto: Guliver/ Getty Images, Imaxtree

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here