MASTERS: rezultatul colaborarii dintre Louis Vuitton si Jeff Koons

0
colaborare louis vuitton jeff koons

Louis Vuitton tocmai a dezvaluit o noua colectie de genti si accesorii concepute impreuna cu artistul Jeff Koons. In ultimii ani, Louis Vuitton si-a consolidat relatia cu lumea artei printr-o serie de colaborari cu cei mai influenti artisti contemporani.

Takashi Murakami, Richard Prince, Yayoi Kusama, Stephen Sprouse, Cindy Sherman, James Turrell, Olafur Eliasson si Daniel Buren au lucrat cu Louis Vuitton pe anumite proiecte, au dezvoltat noi produse si au pus in scena spectacole de moda. Iar aceasta relatie a culminat in 2014, cu deschiderea Fondation Louis Vuitton din Paris, un muzeu de arta inedit proiectat de Frank Gehry.

Speedy, Keepall si Neverfull: trei dintre modelele iconice de genti ce vor fi imprimate cu lucrarea lui Jeff Koons

Iar cea mai recenta colaborare a brandului frantuzesc este cu artistul Jeff Koons ce a creat o noua serie de genti si accesorii ce vor fi lansate oficial pe 28 aprilie. Acestea sunt imprimate cu capodoperele lui Da Vinci, Titian, Rubens, Fragonard si Van Gogh recreate manual de Koons si transpuse pe modelele iconice de genti Louis Vuitton: Speedy, Keepall si Neverfull. Pentru aceasta colaborare Louis Vuitton a folosit cele mai avansate tehnici, reproducand fidel operele de arta pe materialul gentilor.

Despre colectia sa pentru Louis Vuitton, Jeff Koons spune: „Sper ca o persoana care vede geanta sau cumpara una sa poata simti emotional o conexiune, sa simta o uniune. Si nu doar cu artistul reprezentat pe acea geanta. Daca se intampla sa aiba geanta Van Gogh, atunci conexiunea nu este doar cu Van Gogh. Van Gogh l-a iubit pe Gauguin, a iubit vechii maestri olandezi si l-a iubit pe Rubens. Acolo se regaseste practic toata aceasta interconectivitate.”

La fel cum seria “Gazing Ball” care a inspirat printurile de pe gentile Louis Vuitton reinterpreteaza vechi lucrari de arta si monograma LV a fost recreata de Koons cu initialele acestuia. Dupa 16 de ani de colaborari, aceasta este prima data cand un artist a reconfigurat un element de baza Louis Vuitton.

Fanii seriei Inflatables semnata Koons au un motiv in plus de bucurie. Fiecare piesa din colaborarea cu Louis Vuitton are o eticheta din piele sub forma unui iepure gonflabil, inspirat de celebra lucrare a artistului din 1986.

Jeff Koons a cochetat si-n trecut cu domeniul modei, colaborand cu Stella McCartney si H&M. Insa aceasta este prima data cand artistul a creat un design original special pentru un brand, in loc sa foloseasca o simpla reproducere a unei opere din trecut.

Primul val de modele in editie limitata din colectia LVxKoons vor aparea la finalul lunii si vor purta pe ele reprezentari ale picturilor „Mona Lisa” de Leonardo da Vinci, „Camp de grau cu chiparosi” de Van Gogh, „Vanatoarea de tigri” de Rubens, „Marte, Venus si Cupidon” de Titian si „Fata cu cainele” de Fragonard.

Cititi si: “Objets Nomades: Louis Vuitton isi imbogateste colectia cu 10 noi piese”!

Foto: prin amabilitatea distribuitorilor

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here