Colecția Chanel Métiers d’Art la Château des Dames

0

Casa de modă Chanel a început să realizeze colecții de modă, Métiers d’Art încă din 2002.

Această colecție pune focus pe colecțiile de modă realizate de directorul artistic Virginie Viard și Maison d’Art, punând în valoare creațiile casei, printr-un show ce celebrează măiestria  celor 38 de artizani,furnizori Maison d’Art, pe care Chanel i-a dobândit în ultimii ani, printre care parurierii din Desrues, cei care lucrează cu penele  din Lemarie, designerii de pălării de la Maison Michel, maieștrii de broderii din Lesage și Atelier Montex, pantofarii din Massaro, aurarii din Goossens, producătorii de mănuși din Causse Gantier și cei care se ocupa de tehnica pliseurilor din Lognon, Paris și din Franța.

Anul acesta show-ul colecției Chanel Métiers d’Art 2020./21 s-a ținut la celebrul castel de pe Valea Loarei, Château de Chenonceau, supranumit și Le Château des Dames, datorită asocierii cu nume rezonante din istoria secolului XVI, precum Diane de Poitiers, amanta regelui Henric al-II-lea, de o frumusețe răvășitoare și rivala sa, Catherine de Medici, soția regelui. De Medici a extins castelul relativ mic construind o vastă sală de galerie care servea drept pod peste râu. În această cameră uluitoare, cu pardoseala sa în alb-negru, a fost organizat spectacolul Métiers. O descoperire impresionantă a fost cea a simbolul Catherinei de Medici, repetat în tot castelul, un C dublu legat, foarte asemănător cu logo-ul iconic Chanel care face parte din ADN-ul mărcii.

Colecția seduce prin alura goth, în nonculori traduse printr-un display de piese fabuloase cu detalii excepționale, artizanale și materiale luxoase ce amintesc de vremurile de altă dată și ținutele de curte de la Chenonceau, dar infuzate cu o doză de șic franțuzesc contemporan, specific casei Chanel. Pelerine, bluze poetice din organza, motive florale renașcentiste, fuste mini cu paiete cusute în formă de șah asociate oh so chic, cu leggings din catifea sau lycra, rochii imperiale și tricotaje inspirate parcă de tapiseriile castelului, ținute demne de o prințesă a zilelor noastre.

 

Chanel Métiers d’Art
Chanel Métiers d’Art


Fotografii, prin amabilitatea distribuitorilor, chanel.com

Citește și: În Focus: noua colecție Chanel Eyewear

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here