5 colectii care ne-au cucerit la London Fashion Week

0
London Fashion Week Burberry February 2017

Cu toate ca sezonul pentru primavara/vara 2017 nici nu a inceput oficial, deja incepem sa descoperim care sunt propunerile designerilor pentru toamna/iarna urmatoare. Saptamana Modei la New York s-a incheiat, dar ea este urmata de London Fashion Week unde am descoperit mai multe colectii interesante.

Rezumatul London Fashion Week in 5 colectii inedite

Burberry

London Fashion Week Burberry February 2017

Burberry a lansat colectia February 2017 pentru barbati si femei intr-un show inspirat din operele artistului Henry Moore, la Makers House, Londra. Colectia February 2017 a fost prezentata de modele precum Amber Witcomb, Elfie Reigate, Ella King, Myles Dominique, Nora Attal si Tom Fool, pe un podium unde au fost expuse sculpturi din bronz ale artistului britanic Henry Moore, sursa de inspiratie a intreagii colectii.

Printre invitatii prezenti la show s-au numarat actorii: Penélope Cruz, Elizabeth Debicki, Rebecca Hall, Emily Browning, Kris Wu, Hermione Corfield, Naomi Scott, Anya Taylor-Joy, Kaya Scodelario, Hye Kyo Song, Zhou Dong Yu, Rina Ohta, Ed Skrein, Donald Glover, Benjamin Walker; muzicienii: Tinie Tempah, Benjamin Clementine, Flo Morrissey, Jorja Smith, Héloïse Letissier (Christine and the Queens), Wiley; modele: Naomi Campbell, Iris Law, Suki Waterhouse, Immy Waterhouse, Jean Campbell, Jourdan Dunn, Lily Donaldson, Adwoa Aboah, Elena Perminova, Tamara Long, Alex K, Henry Kitcher; precum si regizorii, artistii si fotografii Asif Kapadia si Josh Olins

Christopher Kane

London Fashion Week 2017

Noua colectie pentru toamna/iarna 2017/2018 combina tesaturile traditionale cu siluete futuriste si prezinta o versiune ceva mai dura a feminitatii. Designerul a fost inspirat de uniformele practice pe care le poarta in mod normal femeile in fabrica si a propus pentru sezonul urmator tinute cu forme riguroase, masculine. In crearea lor a optat pentru matasuri opulente sau materiale cu modele florale neoclasice pe care le-a croit cu aceste forme unghiulare, rigide.

Preen by Thornton Bregazzi

London Fashion Week 2017

Colectia poetica pentru toamna/iarna 2017/2018, realizata de Justin Thornton si Thea Bregazzi a fost inspirata de fotografiile Christinei Broom si de lucrarile artistelor Tracey Emin si Sarah Lucas. Duo-ul creativ s-a jucat cu articole vestimentare feminine prin excelenta, carora le-au oferit noi forme. Designerii si-au dorit sa exploreze modul in care forma unui corset ar putea sa fie represiva sau eliberatoare, in functie de modul in care este purtat.

Simone Rocha

London Fashion Week 2017

Simone Rocha si-a construit cu rapiditate un imperiu in lumea modei, iar brandul ei, prin definitie romantic, este unul usor recognoscibil pe podium. Pentru sezonul urmator Rocha a combinat delicatetea cu protectia – strecurand trimiteri military in proximitatea elementelor florale. A fost o colectie curajoasa, a carui impact vizual a fost sporit de volumele spectaculoase, dar si de modelele, a caror varsta a variat, ajungand pana la 73 de ani (Benedetta Barzini).

Mary Katrantzou

London Fashion Week 2017

Colectia pentru toamna/iarna lui 2017 prezentata la London Fashion Week a fost un melanj glorios de elemente fantasy si piese inspirate de filmele noir. In tinute au fost prezente atat motive clasice, precum printul houndstooth, dar si tulle-ul care se regaseste de fiecare data in garderoba eroinelor din basme. Colectia Mary Katrantzou a culminat cu o serie de outfituri inspirate de animatia old-school „Fantasia”.

Urmeaza sa revenim cu impresii si de la Saptamana Modei la Milano.

Cititi si: “Standpoint: o expozitie romaneasca la London Fashion Week”!

Foto: imaxtree.com

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here