Complete Stay At Home Guide: 10 lucruri de purtat, privit, citit și făcut în carantină

3

Deși inițial părea că să stai acasă e mișto și ușor, și cu toții ne gândeam că de fapt urmează o vacanță îndelungată, carantina s-a dovedit a fi o încercare psihologică și nu doar. Cu toate acestea noi te îndemnăm să stai acasă pentru siguritatea ta și a celor din jur, în special celor în vârstă și vulnerabili. Acceptam aceasta provocare, ca pe o perioadă plina de posibilități de autocunoaștere, de învăța ceva nou, sau revizui ceva vechi.

 

1. Cozywear

Ar trebui să-ți limitezi maxim timpul petrecut în afara casei, astfel doar scurtele ieșiri pentru aprovizionări permit aventuri stilistice mai ample. De altfel acum e perioada potrivită pentru cele mai mișto ținute homewear. Alintă-te cu o pijama cool, un costum sportiv ultra cozy sau un halat prețios.

View this post on Instagram

Headed home ✈️🐾

A post shared by Marie von Behrens (@mvb) on

 

2. Papuci prețioși

O pereche de papuci sofisticați te vor face să te simți fabuloasă și acasă.

View this post on Instagram

Bringing “sexy” back…

A post shared by Pernille Teisbaek (@pernilleteisbaek) on

 

3. Privește „Safe” (1995)

Cadru din filmul „Safe”  (1995)

În perioada carantinei muți dintre noi simt nevoia de a privi filme despre pandemii, fie din curiozitate sau o necesitate subconștientă de a vizualiza evenimentele. Nu recurge la filme mainstream despre epidemii și mai degrabă pune pe lista filmul lui Todd Haynes, Safe din anul 1995 cu tânăra Julianne Moore în rol principal.

 

4. „Halston-esque Session”

Legendarul Roy Halston a redefinit moda anilor 70′ din SUA. Un opus al exuberanței și opulenței anilor 70′, Halston a câștigat o atenție internațională cu design-urile sale, ce au fost un fost melanj echilibrat dintre glamour și minimalism. O sesiune „Halston-esque” presupune o reorganizare a garderobei și a spațiului privat.

Pălăria lui Halston pe coperta Harper’s Bazaar din anul 1966.

View this post on Instagram

⚪️🔲 Fashion telepathy 🔲⚪️ . Marisa Berenson photographed by Hiro, Golo shoes and Halston hat. Harper's Bazaar February 1966 in my collection. ⚫️ 'Fashion telepathy—de pied en cap. Surefire adaptation of the profiles to come: kicky scoop boot—Cockneysm for the spring foot; square-heeled, round-toed, with pliant straps clamped about a slender ankle. By Gold, in black Corfam. About $25. At Lord and Taylor. on the head: the tilted little round felt cap, smashingly punctuated with a white felt bubble. By Halston of Bergdorf Goodman. Bull´s eye earrings of light, fresh plastic, Kenneth Lane. The intuitive eye, chicly emphasized with tiger-streaked FlutterLashes by Fabergé.' 🟢 @marisaberensonofficial #vintageharpersbazaar #fashionresearch #fashionphotographer #fashionphotography #fashionhistory #vintagefashion #60sstyle #1960sfashion #hiro #popart #hirowakabayashi #yasuhirowakabayashi #halston #royhalston #vintagehalston #vintagehat #mod #marisaberenson #artphotography

A post shared by Julen Morrás Azpiazu (@julen_morras_azpiazu) on

 

5. Casa = Sanctuar

În perioada carantinei cu toții vom fi nevoiți să petrecem mult timp în casă, ce înseamnă că ar trebui să ne îndreptăm energia spre a reinventa spațul nostru. Câteva accesorii și decorațiuni cool vor împrospăta casa, iar o lumânare parfumată va ameliora anxietățile și va induce o stare de pace.

 

6. Sex and the City 6.0

Acum este momentul. Un serial pe care îl poți privi cu o percepție fresh de fiecare dată.

 

7. Pandemic fashions

Cum se protejau oamenii de-a lungul pandemiilor, și la ce recurgem acum? În istoria contemporană mulți designeri s-au inspirat din temele medicale și au reinventat sau integrat în colecțiile sale accesoriile de specialitate. Este un moment potrivit pentru o lecție din istoria vestimentară și a modei.

Accesorii de protecție în perioada Gripei Spaniole:

Walter van Breindock S/S 1998:

Louis Vuitton S/S 2008:

 

8. Spațiul sacru: re-descoperă bucătăria

O alimentație echilibrată este esențială în această perioadă. Încearcă să mănânci mai puțin din zona “snacks” și investește timp în prepararea unor bucate bogate în nutrienți.

View this post on Instagram

389x🐑 #NinaSimone

A post shared by Stay In Bed With Me (@stay_in_bed_with_me) on

Inspiră-te din filmul „Como agua para chocholade” cu o atmosferă de epocă fabuloasă, unde puterii magice pe care o deține gătitul îi este destinat un loc aparte.

 

9. Reading List

Ții minte lista cea lungă de lectură pe care ți-ai propus-o ? Acum e timpul să i-ai fiecare carte pe rand, să evadezi pe cele mai frumoase tărâmuri literare. Mai mult de atât, e bine să te aprovizionezi și cu câteva comori noi, bune de transmis și altor generații.

 

10. Acumulează referințe culturale

Privește filme independente ce fac parte din patrimoniul cultural cinematografic. Filme nominalizate la Sundance Festival, documentare, filme indie, filme non-europene – lista este infinită.

View this post on Instagram

#pollymaggoo

A post shared by Matthew Snelling (@mattyj1066) on

View this post on Instagram

In the Mood for Love (2000) / dir. Wong Kar-wai

A post shared by cineclassic100 (@cineclassic100) on

 

Imagini: Instagram; outnow.ch; prin amabilitatea distribuitorilor

Facebook Comments

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here