Concert regal

0

Fundatia Principesa Margareta a Romaniei va invita pe 25 octombrie la a cincea editie a concertului regal caritabil in beneficiul programului Tinere Talente. Concertul are loc anual cu ocazia aniversarii Majestatii Sale, Regelui Mihai I, in prezenta familiei regale, iar invitatul special al acestei editii este violonistul Alexandru Tomescu.

Alexandru Tomescu (Foto: Fundatia Principesa Margareta a Romaniei)

Alexandru Tomescu, cu a sa vioara Stradivarius Elder-Voicu, va fi acompaniat pe scena Ateneului Roman de Ansamblul Stradivarius, dirijat de Gabriel Bebeselea. Programul cuprinde  „Anotimpurile” de Antonio Vivaldi si „Cele patru Anotimpuri” de Astor Piazzola. “Piazzolla se inspira din lucrarile lui Vivaldi, dar propune o viziune cu totul noua, impregnata de ritmuri argentiniene, pline de pasiune și culoare. Cele doua creatii muzicale sunt o excelenta alegere pentru o seara de gala, asa cum este ziua de 25 octombrie, in care sarbatorim ziua de nastere a Majestatii Sale, Regelui Mihai”, spune reputatul violonist.

Fondurile stranse la concert sprijina programul national Tinere Talente, prin care Fundatia ofera burse de studiu, mentorat si oportunitati de promovare celor mai promitatori tineri artisti din domeniul muzicii clasice si al artelor plastice, aflati la inceput de cariera si in imposibilitatea de a se dezvolta pe viitor din motive financiare. Bursele Tinere Talente se acorda pe perioada unui an calendaristic. In 2012, Fundatia a oferit 28 de burse de studiu, in valoare de 2.000 de euro fiecare, pentru 14 muzicieni si 14 artisti plastici.

Concertul din 25 octombrie se desfasoara la Ateneul Roman incepand cu ora 18.00.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here