Cortina se ridică: 3 piese de teatru de văzut în perioadă imediat următoare

0
piese de teatru de văzut în februarie

Profitați de agenda bogată a teatrelor din București pentru a vă face seara mai interesantă. Iată 3 dintre recomandările noastre!

ULTIMA BANDĂ A LUI KRAPP, la unteatru

piese de teatru de văzut în februarie

Piesa a fost scrisă de Samuel Beckett pentru actorul Patrick Magee și a fost jucată de-a lungul timpului de actori renumiți din toată lumea. Acum e rândul lui Constantin Cojocaru – „actorul absolut pentru a-l interpreta pe Krapp”, în opinia regizorului Toma Dănilă. În această monodramă despre singurătate, protagonistul, un scriitor ratat și alienat, dialoghează cu sinele lui din tinerețe, ascultând în fiecare an o bandă magnetică veche, un fel de jurnal în care amintirile despre pierderea mamei, bucuria iubirii și tristețea despărțirii compun puzzle-ul vieții sale.

NĂPASTA, la Teatrul Excelsior

piese de teatru de văzut în februarie

Regizorii Andrei și Andreea Grosu decupează piesa din contextul social original și o transpun într-un univers atemporal, dându-i forma unei dezbateri despre adevăr ce se derulează în timp real sub privirea publicului. „Anca, Dragomir, Gheorghe și Ion nu sunt doar personajele lui Caragiale, ci devin subiecți pentru un experiment uman pe tema adevărului, a conștiinței și a vinei”, spun ei. Ce bănuiește Anca, ce știe și ce va reuși să demonstreze despre crima rămasă nepedepsită? Veți afla luând parte la dezbatere deopotrivă ca martori și ca jurați.

SCRISORI DE PE FRONT, la Teatrul Mic

piese de teatru de văzut în februarie

Vlad Massaci regizează un spectacol bazat pe documente din timpul Primului Război Mondial, culese din volumul Scrisori de pe front de Mirela Florian și notele de război ale Slt. Ioan R. Marinescu. Textul e redus la minimum, fiind privilegiate alte mijloace de exprimare ce pot reda haosul, absurditatea și violența. „Muzica (Vlaicu Golcea), mișcarea (Florin Fieroiu), scenografia (Ioana Pashca), light design-ul (Daniel Klinger) sunt elemente care au avut nevoie de semnături clare, ale unor artiști, pentru a se topi într-un spectacol care nu e teatru, în sensul obișnuit, e performance”, explică regizorul.

Articol apărut în numărul de ianuarie – februarie al publicației Harper’s BAZAAR România.

Citiți și: “Pe final de septembrie: filme, piese de teatru & alte evenimente de neratat”!

Foto: Adi Bulboacă, Mihaela Tulea, prin amabilitatea unteatru

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here