Creatorii de interioare: Corvin Cristian, arhitect

0
corvin cristian arhitect paine si vin

BAZAAR va invita sa ii descoperiti pe cativa dintre cei mai interesanti arhitecti si designeri ai momentului, responsabili cu a insufla o doza de creativitate interioarelor orasului.

Semnatura mea creativa este… in continua schimbare, sper. Consecventa nu e neaparat un lucru bun in domeniul asta. Dar, daca trebuie sa descriu cumva, ar fi: stil eclectic si totusi simplu, fara risipa de mijloace, uneori aproape auster.

Inspiratia poate sa vina din… orice. Sunt carti care recomanda diverse metode. Eu am constatat mai degraba ca nu exista metoda pentru a invoca inspiratia. Este rodul unui proces inceput demult, nu al unei metode aplicate pe loc. Sigur, asta nu exclude un proces de documentare pe subiectul respectiv.

Etapa mea preferata din munca la un proiect este… inceputul, prima idee, momentul in care imaginatia exploreaza neingradita toate posibilitatile. Nu ma innebunesc dupa etapa de mijloc, de obicei acolo sunt luptele, dificultatile, adaptarea la o realitate deseori sub asteptari. Si imi mai place si momentul finalizarii, de multe ori surprinzatoare in mod placut.

Mi-ar placea sa vad mai mult in casele oamenilor… lucruri autentice. E o discutie foarte lunga despre ce anume inseamna „autentic”. Nu ma refer la vechituri, ci la obiecte adecvate. Din fel si fel de motive, in general reusim sa fim foarte neadecvati situatiei sau chiar noua insine. De la cum ne imbracam pana la cum ne vopsim casa sau cum ne purtam.

Relatia mea cu Bucurestiul este… de love and hate, nimic nou, probabil. Mi-a placut mult Bucurestiul, ma plimbam pe stradutele cu case vechi, un pic neintretinute si mi se parea un oras foarte frumos. Delabrarea avea o anumita eleganta. Asta era in preajma Revolutiei. Intre timp, a devenit tare uratel, elegant ar fi ultimul lucru de spus despre el.

La restaurantul Paine si Vin, provocarea a fost… de a imbraca un concept ce mie mi-a sunat indata aproape religios („paine si vin”) in niste haine adaptate functiei lui, foarte diferita de cea monastica.

Piesele de design care mi-au atras recent atentia sunt… niste „cuiburi” ale unui artist pe nume Porky Hefer, obiectele de la Ubi Kubi si un sistem de iluminat Buster & Punch.

Articol aparut in numarul de mai al revistei Harper’s BAZAAR Romania.

Cititi si: “O viata la moda: Corvin Cristian”!

Foto: Andreea Macri

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here