COS x Agnes Martin: descopera clipul unei colaborari neasteptate

0
cos x agnes martin clip colectie

Pentru a celebra colaborarea COS cu renumitul Muzeu Solomon R. Guggenheim din New York, in calitate de sponsor al retrospectivei cu lucrarile pictoritei americane Agnes Martin (1912 – 2004), brandul suedez va crea o colectie capsula cu 12 piese pentru barbati si femei, inspirate de creatiile artistei.

cos agnes martin clip colectie

Unul dintre pictorii proeminenti ai secolului al XX-lea, Agnes Martin a fost o artista vizionara care a facut legatura dintre Expresionismul Abstract si Minimialism. Cunoscuta pentru culorile ei delicate si liniile sale geometrice, lucrarile ei au fost multi ani o sursa de inspiratie pentru echipa de design COS.

Carourile si dungile din colectia COS x Agnes Martin sunt trasate de mana

Fiecare dintre amprentele textile folosite in colectie au cate o trimitere clara spre o piesa semnata de Agnes Martin. Colectia este caracterizata de culori discrete si materiale naturale, precum inul si panza care se potrivesc de minune cu compozitiile ei. Carourile si dungile sunt trasate de mana pentru a crea acelasi efect ca-n lucrarile lui Martin.

Formele si siluetele colectiei sunt lejere, iar finisajele inspirate de uniformele de lucru, pe care le purta si artista.
Colecția COS × Agnes Martin este disponibila de pe 7 octombrie, la magazinul Muzeului Guggenheim si-n magazinele selectionate COS. Un procent din veniturile obtinute de magazinele COS din aceasta colectie va fi donat pentru Agnes Martin Foundation. Expozitia Agnes Martin poate fi vizitata la Muzeul Guggenheim in perioada 7 octombrie 2016 – 11 ianuarie 2017.

Foto: COS

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here