Côte d’Azure allure – cele mai chic repere de vacanță (1)

De pe harta Rivierei Franceze, cu a sa mare albastră, ale sale întinderi înmiresmate de pini și iasomie și a sa înfățișare senzuală ce a atras mereu la belle élite, BAZAAR alege câteva dintre reperele ce fac această coastă irezistibilă.

0
Hotelul Le Negresco de pe Promenade des Anglais din Nisa

De pe harta Rivierei Franceze, cu a sa mare albastră, ale sale întinderi înmiresmate de pini și iasomie și a sa înfățișare senzuală ce a atras mereu la belle élite, BAZAAR alege câteva dintre reperele ce fac această coastă irezistibilă.

1. Pentru o infuzie de modă

CHRISTIAN DIOR SUITE, HOTEL MAJESTIC BARRIÈRE

Vedere panoramică a Mediteranei de pe terasa uneia dintre cele 350 de camere și suite ale hotelului

Un hotel pe care ar trebui să-l alegeți pentru frumusețea lui uluitoare este Majestic Barrière, afiliat la Leading Hotels of the World, situat într-un palat Belle Epoque de pe bulevardul La Croisette din Cannes, la doar 100 de metri de Palais des Festivals și de port. Frecventat în special de celebrități din lumea filmului – obișnuiți sunt Isabelle Adjani, Marion Cotillard, Natalie Portman, George Clooney și Sean Penn –, hotelul are 265 de camere, 82 de apartamente și două penthouse-uri, dintre care Christian Dior Suite este unic în Europa.

Christian Dior Suite

Acesta e rezultatul unui parteneriat între celebra casă de modă și Lucien Barrière Hotel & Casino, și a fost gândit de Nathalie Ryan, decorator de interioare acreditat Dior, inspirată de designul sediului din Paris al casei. Două dormitoare cu baie proprie, un salon privat, un living și un dining room ocupă 450 de metri pătrați din etajul șase al aripii de vest a hotelului și combină eleganța pariziană cu glamourul de la Hollywood. Amprenta „haute couture” este dată de fotoliile Pullman în nuanțe de gri și de pernele roșii de pe canapele, care au aceeași culoare cu cele proiectate de Christian Dior în 1947. Tablouri cu ilustrații ale lui Bil Donovan împodobesc pereții. Din 3 iulie 2019, în barul Le Boudoir Majestic, într-o atmosferă discretă, vă puteți începe seara delectându-vă cu cocktailuri și meniuri exclusiv franțuzești și DJ-i în vogă.

Barul Le Boudoir Majestic

Camere de la 183 Euro/noapte; Christian Dior suite: 15.000 Euro/noapte; majestic-barriere.com

2. Pentru originea românească

HÔTEL LE NEGRESCO

Le Negresco, faimosul hotel de lux de pe Promenade des Anglais din Nisa, un simbol al Coastei de Azur

La 106 ani de la inaugurare, hotelul Le Negresco de pe Promenade des Anglais din Nisa este unul dintre puținele palate proprietate privată din lume, membru al The Leading Hotels of the World și inclus în 2003 pe lista clădirilor istorice ale Patrimoniului Național Francez. A fost construit de Henri Negrescu, fiul unui hangiu din București, care a cunoscut succesul pe Riviera Franceză, și a devenit în scurt timp preferat de cei mai importanți oameni ai vremii, de la membri ai familiilor regale până la artiști. Din păcate, odată cu începerea Primului Război Mondial, Negrescu trece printr-o perioadă financiară dificilă, decedând în 1920, iar hotelul este vândut unei companii belgiene. Cade în uitare și doar după 1957, când este achiziționat de Paul Augier, începe să revină la gloria inițială. O mare contribuție a avut fiica lui Augier, Jeanne, care a dorit să împărtășească oaspeților pasiunea sa pentru artă și a creat un adevărat muzeu cu peste 6.000 de obiecte împărțite în cele 96 de camere și 21 de apartamente somptuoase.

Suite des Anges
Sculptură mozaicată de Nikki de la Saint Phalle, aflată în fața hotelului, reprezentându-l pe Miles Davis, un reputat compozitor și trompetist american de jazz

Decorate individual cu mobilier din diferite perioade istorice ale Franței și vase antice japoneze, porțelanuri de Sèvres și picturi originale ale lui Salvador Dalí, apartamentele poartă nume sugestive, precum Pompadour, Napoleon și Montserrat Caballé. Emblema hotelului este considerată cupola roz din sticlă, ce acoperă Le Salon Royal, cu un superb candelabru alcătuit din 16.309 cristale Baccarat.

Candelabrul și statuia Nana Jaune a lui Nikki de Saint Phalle, aflate în Salon Royale

De la 310 Euro/pers./noapte, cu mic dejun; hotel-negresco-nice.com

Foto: 123rf.com; majestic-barriere.comhotel-negresco-nice.com

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here