Côte d’Azure allure (3)

Pentru o vacanță de vis pe Côte d’Azure, alegerea unui hotel de lux ar trebui să fie o condiție esențială. BAZAAR vă recomandă încă două hoteluri chic, care să vă inspire atunci când vă stabilți propriile repere de vacanță: Royal Riviera și Grand-Hôtel du Cap-Ferrat.

1

Pentru o vacanță de vis pe Côte d’Azure, alegerea unui hotel de lux ar trebui să fie o condiție esențială. BAZAAR vă recomandă încă două hoteluri chic, care să vă inspire atunci când vă stabilți propriile repere de vacanță: Royal Riviera și Grand-Hôtel du Cap-Ferrat.

5. Pentru piscina fabuloasă

GRAND-HÔTEL DU CAP-FERRAT

În apropierea farului din peninsula Saint Jean Cap-Ferrat, la umbra pinilor și a chiparoșilor dintr-o grădină de șapte hectare splendid amenajată, se află un palat Belle Epoque transformat în hotel de lux, care de mai bine de un secol este un simbol chic al Rivierei franceze.

Grand-Hôtel du Cap-Ferrat, parte a selectului grup canadian Four Season Hotels and Resorts, se mândrește cu spectaculosul Club Dauphin, într-o grădină însorită de pe faleză, la care se ajunge cu un funicular privat. Aici veți descoperi un masterpiece al piscinelor: o infinity pool cu apă de mare încălzită, care oferă priveliști unice spre mare. De dimensiuni olimpice, piscina a fost considerată inovatoare în epocă, la momentul construirii sale, în 1939.

Infinity pool
Funicularul care coboară la Club Dauphin

Tot de luxosul complex Cap-Ferrat aparține și Villa Rose-Pierre, pe care o veți descoperi izolată printre pinii de pe malul mării. Cu patru dormitoare, room service și piscină proprii, această vilă este o alegere ideală pentru cei care își doresc intimitate și facilități de 5 stele.

Vila Rose-Pierre

Trei restaurante, Le Cap, La Véranda și cel al Clubului Dauphin, își etalează meniurile de-a lungul zilei. La restaurantul Le Cap, cotat cu stele Michelin, chef Yoric Tièche reinventează feluri de mâncare provensale și mediteraneene cu cele mai proaspete ingrediente sezoniere provenite din grădina hotelului, la bistroul elegant La Véranda veți fi tentată cu feluri ce combină influențe ale bucătăriilor mediteraneană și italiană, în timp ce la Club Dauphin veți savura un prânz sau o gustare la marginea piscinei.

Restaurant La Véranda
Meniuri inspirate din bucătăriile mediteraneană și provensală

Club Dauphin

Loc de refugiu discret preferat încă din primii ani de elita mondială, hotelul a avut oaspeți celebri, precum Winston Churchill, Nicolae Titulescu, Elizabeth Taylor, Aristotel Onasis, Frank Sinatra și Paul McCartney.

De la aprox. 2.003 Euro/cameră/noapte; fourseasons.com/capferrat

6. Pentru plaja privată

HOTEL ROYAL RIVIERA

La numai 20 de minute de Nisa și Monaco, aproape de Villa Kerylos și Villa Ephrussi, se află unul dintre puținele hoteluri de pe litoralul peninsulei Saint Jean Cap Ferrat care are o plajă de nisip privată. Construit în 1904 cu vedere excepțională la Mediterana, Royal Riviera a fost locul de ședere preferat de aristocrația britanică, iar la un secol, în 2004, după o completă restaurare a celor 77 de camere ale clădirii principale, a fost redeschis.

Suite cu vedere la mare și grădină

Piscina exterioară cu apă încălzită
Grădinile provensale

Vila d’Orangerie, cu 14 camere și 2 apartamente, a fost inaugurată în 2002 în mijlocul unor superbe grădini provensale, inundate de miresme de lavandă și portocali.

Vila d’Orangerie

Acesta este locul ideal pentru a savura un ceai după-amiaza ori un cocktail pe înserate, dar adevărata relaxare o veți găsi pe șezlongurile de pe cocheta plajă privată, cu debarcader propriu, unde sunt disponibile spre închiriere bărci sau caiace. Pentru copii se organizează lecții de înot la cerere și se oferă supraveghere din partea unor salvamari autorizați.

Membru al The Leading Hotels of the World, hotelul dispune de un restaurant gastronomic tradițional francez, La Table du Royal, cu vedere panoramică la mare, al cărui chef Anthony Cadei pregătește meniuri mediteraneene autentice. Iar în fiecare duminică, între 12 și 14,30, doar cu rezervare prealabilă, Jasmin Grill & Lounge vă oferă experiența unui brunch relaxant, cu meniuri din bucătăria internațională, pe terasa cu vedere la mare.

Preparat mediteranean

Restaurant La Table du Royal

De la aprox. 510 Euro/cam./noapte; royal-riviera.com

Foto: fourseasons.com/capferrat; royal-riviera.com

Facebook Comments

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here