Côte d’Azure allure (2)

Dacă v-ați hotărât să petreceți un sejur de vis pe Côte d’Azure, Bazaar vă recomandă câteva dintre cele mai chic repere de vacanță, de la hoteluri de lux, renumite pentru ceva anume – ospitalitate, priveliști magnifice, plaje încântătoare –, până la restaurante cotate cu stele Michelin, care fac această coastă atemporală irezistibilă.

0
Château de la Chèvre d'Or din Éze, Coasta de Azur

Dacă v-ați hotărât să petreceți un sejur de vis pe Côte d’Azure, Bazaar vă recomandă câteva dintre cele mai chic repere de vacanță, de la hoteluri de lux, renumite pentru ceva anume – ospitalitate, priveliști magnifice, plaje încântătoare –, până la restaurante cotate cu stele Michelin, care fac această coastă atemporală irezistibilă.

3. Pentru priveliștea magnifică

CHÂTEAU DE LA CHÈVRE D’OR

Aparent suspendat între cer și mare, Château de la Chèvre d’Or se află pe Côte d’Azure, într-o zonă stâncoasă dintre Nisa și Monaco, și este unic datorită priveliștilor spectaculoase asupra mării și a litoralului. Hotelul își are originile în 1924, când, atras de magia locului, violonistul Zlatko Balokovic își construiește o proprietate de vacanță pe ruinele castelului de secol XII din inima sătucului medieval Éze.

Château de la Chèvre d’Or se află în satul medieval Éze
 

La sfârșitul anilor ’80, noul proprietar transformă locul într-un resort de lux, adăugând alte câteva clădiri cumpărate de la săteni și reamenajate. În prezent, complexul oferă 37 de camere și apartamente împrăștiate în tot satul, cu arhitectură diferită și decorațiuni originale, șase dintre ele purtând numele unor personalități care le-au trecut pragul: dramaturgul Jean Cocteau, pictorii Luis Navarro și Marc Ferrero, compozitorul Samuel Barlow, filozoful Friedrich Nietzsche și, evident, Zlatko Balokovic.

Panoramic Suite este singura din tot resortul care are o terasă exclusivistă și intimă, o infinity pool privată și jacuzzi cu vedere la Marea Mediterană

Grădinile inundate de soare, înmiresmate de trandafiri, iasomie și bougainvillea, și terasele cu jacuzzi în aer liber oferă și ele vederi care taie respirația la Mediterana și la Peninsula Saint Jean Cap Ferrat.

Château de la Chèvre d’Or, grădinile terasate
Infinity pool din Panoramic Suite

Gurmanzii și iubitorii de mâncăruri franțuzești tradiționale și mediteraneene se pot delecta cu meniuri gastronomice la cele trei restaurante – La Chèvre d’Or, Les Remparts și Le Café du Jardin, primul dintre ele fiind cotat cu două stele Michelin –, în timp ce admiră peisajele excepționale spre mare sau spre grădinile resortului.

Restaurant gourmet La Chevre d’Or
Meniuri gourmet la restaurantul La Chèvre d’Or

 

De la 570 Euro/pers./noapte; chevredor.com


4. Pentru gastronomia mediteraneană

RESTAURANT CUCINA BYBLOS, HÔTEL BYBLOS

Restaurantul Cucina Byblos

În Saint-Tropez, chiar în centru, la câțiva pași de Place des Lices, veți descoperi un elegant hotel care seduce prin fațadele vibrant colorate. Încă de la deschiderea sa fastuoasă din 1967, hotelul Byblos a fost o destinație fashionable și un epicentru al petrecerilor estivale de pe Coasta de Azur frecventate, printre alții, de Brigitte Bardot, Jack Nicholson, Cher, Mick Jagger și Clint Eastwood. Principalele atracții sunt clubul de noapte Les Caves du Roy și restaurantul Cucina Byblos, inaugurat în aprilie 2019.

Les Caves du Roy

Restaurantul Cucina Byblos este deschis doar pentru cină, iar meniurile concepute de chef Rocco Séminara și echipa sa reprezintă o invitație într-o călătorie culinară mediteraneană, cu arome care se combină pentru a recrea gustul original și autentic din bucătăria italiană. Toate felurile se concentează pe paste de casă și pe cele mai proaspete ingrediente locale sau din grădina proprie a hotelului, simple și sănătoase – fructe de mare, legume, citrice, plante aromatice. Se recomandă rezervare: byblos.com.

Meniu în restaurantul clubului Byblos Beach din Ramatuelle

Tot în aprilie a fost inaugurat și clubul Byblos Beach, pe celebra Plage de Pampelonne din Ramatuelle, în restaurantul căruia puteți savura, de asemenea, creații ușoare și gustoase, cu accente mediteraneene.

Byblos Beach, restaurantul clubului din Ramatuelle

Foto: chevredor.com; byblos.com 

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here