Couture Fashion Week: Valentino, Maison Martin Margiela, Bouchra Jarrar

0

Valentino

Maria Grazia Chiuri si  Pierpaolo Piccioli au avut o colectie sublima, sub noua armura inocenta pe care au creat-o pentru Valentino. Paspoalul lucrat de mana, la unele rochii adunandu-se 500 de ore numai pentru rasucirea lui, a fost un element cheie decorativ. Forma rezultata a fost cusuta ca ramificatii simetrice si decorative formand motive hiperstilizate din secolul 19. Designerii au echilibrat paleta cromativa, alaturand rosul Valentino in diferite lungimi ce dezvaluie discret, culorilor pale, delicate.

Maison Martin Margiela

Creatorii anonimi de la Maison Martin Margiela isi continua colectiile couture, un manifest social deseori, in care imbina arta DYI si regandirea pieselor istorice irecuperabile. Rezultatul este intotdeauna o declaratie de piese elegante, cu atitudine, in care se incalca granite. De data aceasta broderia rochiilor din anii ’30 au primit o noua viata ca un elegant trenci sau o rochie cu fasii stropite cu tuse de culoare.

Boucha Jarrar

Boucha Jarrrar cauta acea eleganta relaxata pentru care a dezvoltat maniera invaluita sau envelopee, de a crea iluzia de straturi. Pantalonii eleganti si bine croiti sunt semnatura preferata a Bouchei, iar bleumarinul ales pentru o primavara urbana este foarte bine studiat.  Rochiile, desi putine pentru o colectie couture, continua tehnica envelopee, cu hamuri, asimetrii si catarame, fara ca straturile create sa para grele.

(foto: Imaxtree)

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here