Couture Fashion Week: Versace, Christian Dior si Giambattista Valli

0

Evenimentul pentru extravangante fantezii vestimentare, aduse la viata de mainile harnice ale celor mai priceputi artizani, Saptamana Haute Couture din Paris este in plina desfasurare.

Harper’s BAZAAR va prezinta o selectie a look-urilor reprezentative din colectiile de primavara 2014. Astazi Versace, Christian Dior și Giambattista Valli.

 

Versace

Versace a deschis saptamana Haute Couture cu tinute stranse pe corp, zona preferata a Donatellei Versace. Show-ul a fost deschis de Kristen McMenamy, favorita lui Gianni in anii ’90, cu un costum din material de inspiratie masculina, cu elemente glamour, atat de dragi Donatellei. Auriul a fost prezent, la inceput, doar in liniile severe ale materialului clasic si in accente ce evidentiau linia corpului. Treptat s-a infiltrat tot mai mult, rochia stralucitoare a Zuzannei Bijoch cu blana neon sau sacoul rochie purtat de Vika Falileeva, fiind apogeul tuturor elementelor explorate.

 

Christian Dior

Raf Simons s-a inspirat pentru primul sau show couture pentru Dior din pasiunea domnului Dior pentru natura, mai ales fascinatia sa pentru flori. Miscarea materialului drapat in linii organice, brodat discret cu cele mai delicate motive sau taiat in contururi drepte si potrivit in contraste armonioase,  aminteste de fragilitatea florilor, dar si de forta naturii in renastere, atat de potrivita pentru primavara.

 

Giambattista Valli

Colectia Giambattista Valli si-a gasit echilibrul ideal intre traditional si nou, in cel mai bun sens. Aproape integral in alb si nebru, cu mici insertii de culori pudrate delicate, fantezia couture a fost adusa la viata de printuri ingenioase si mixuri de printuri, familiare, dar noi in acelasi timp. Rigoare si miscare, siluete infantile ce aduc un element de prospetime, toata colectia pare potrivita pentru cele ce-si pastreaza inocenta, fara a fi fragile.

(foto: Imaxtree)

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here