Mini-Couture Viktor&Rolf in portelan

0

Viktor & Rolf isi creeaza o arhiva ingenioasa a celor mai bune creatii din colectiile lor couture. Numai ca este vorba de o arhiva in miniatura din papusi de portelan, ca din era victoriana. “Papusile sunt arhiva noastra,” spune Viktor. “Nu mai detinem toate vechile noastre creatii. In unele cazuri, apartin muzeelor, in altele singura copie ramasa este una dintre papusi.”

Recunoscuti si respectati pentru viziunea lor conceptuala sofisticata si provocatoare, Viktor& Rolf isi pastreaza esenta de a crea frumusete spectaculoasa si eleganta neasteptata, chiar si in prezentarea arhivei lor.

Inalte de 65 de cm, papusile sunt dispuse pe un catwalk, inscenand atmosfera si detaliile unui podium adevarat. Designerii danezi si-au stilizat propriile creatiile, reproducand coafura, machiajul folosit si chiar culoarea ochilor modelelor din fashion show-ul original. Iar platforma de prezentare a fost modelata specificului salii in care defileaza papusile. „Va fi ca un podium,”spune Victor despre Dolls by Viktor&Rolf, „un podium conceput special, iar papusile vor fi modele pe el.”

“Exista doar cateva dubluri,” spune Rolf despre colectia de papusi, “dar majoritatea sunt unice. Cere atat de mult timp si munca sa creezi una singura – nu am putea face dubluri. Aceleasi femei care lucreaza la couture fac si papusile. ”

Colectia integrala pana in acest moment, de 31 de papusi, este expusa in Muzeul Regal din Ontario, in cadrul Festivalului Luminato. Cinci dintre acestea au fost recent create in Amsterdam si sunt prezentate in premiera publicului. Prima oara, colectia de papusi de pana in acel moment a fost expusa in cadrul Barbican din Londra, pentru a marca 15 ani de Viktor&Rolf.

(foto: Viktor&Rolf, toamna 1998)

(foto: Haute Couture 1993)

(foto: Haute couture 2007)

Foto: Citizen of Fashion si Festivalul Luminato

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here