Creatorii de interioare: Bogdan Ciocodeica, arhitect

0
bogdan ciocodeica arhitect

Harper’s BAZAAR va invita sa ii descoperiti pe cativa dintre cei mai interesanti arhitecti si designeri ai momentului, responsabili cu a insufla o doza de creativitate interioarelor orasului.

Am devenit arhitect… urmandu-mi instinctul. Inca din copilarie eram atras de latura estetica a lucrurilor, iar parintii mei au remarcat asta, m-au incurajat si m-au sustinut. Am luat lectii de pictura timp de zece ani, iar asta, in combinatie cu latura mea pragmatica, m-a adus aici.

Semnatura mea creativa este… varietatea. Imi place sa ma implic in proiecte cat mai diverse, care solicita abordari diferite. Cred ca un arhitect trebuie sa fie cat mai versatil, extinzandu-si mereu aria de interes, cautand inspiratie si raspunsuri si in domenii conexe, in afara zonei de confort.

Mi-ar placea sa vad mai mult in casele oamenilor… piese de design veritabil. Obiecte cu valoare estetica, care nu isi pierd relevanta odata cu trecerea trendului, care devin parte din viata celor care insufletesc spatiul. Un fel de slow design.

Scena de design in Bucurestiul actual este… in crestere si formare. Trebuie sa mai treaca ceva timp pana se vor aseza lucrurile si se va face o diferentiere intre profesionisti si simpli entuziasti de design care experimenteaza.

La restaurantul Kane, provocarea a fost… sa creez un spatiu in care piesele folosite sa fie atemporale, obiecte de design ce nu tin cont de trendul actual, ci isi scriu propria poveste si care nu imbatranesc, ci capata caracter si valoare. Abordarea este una simpla si clara: materiale naturale imbinate cu vegetatie abundenta. Componenta verde, vegetala a proiectului vine in completarea conceptului abordat de meniu, care este unul exotic si fusion.

Piesele de design care mi-au atras recent atentia sunt… corpurile de iluminat realizate de designerul Michael Anastassiades pentru Flos la Milano Design Week 2017 si mobilierul din lemn masiv, extrem de rafinat, creat de catre designerul brazilian Etel Carmona.

Mi-am gasit cel mai recent inspiratia… in calatoria facuta in America de Sud. Am descoperit un univers extrem de sensibil, cu o atenta aplecare spre latura estetica – arhitectura, interioare si piese de design cu un twist tropical si un suflu proaspat. Altfel, inspiratia poate sa vina din orice si de oriunde. O conversatie cu omul potrivit, un zbor lung cu avionul, o piesa vestimentara realizata cu maiestrie, o expozitie, un obiect personal, o amintire din trecut, o cana de cafea.

Articol aparut in numarul de mai al revistei Harper’s BAZAAR Romania.

Cititi si: “Creatorii de interioare: Corvin Cristian, arhitect”!

Foto: Andreea Macri

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here