Crina Bulprich si Ana, o colectie cu tipare reinterpretate dupa hainele bunicii

0
409
Crina Bulprich Ana noua colectie toamna/iarna 2016/2017

Am descoperit-o pe Crina Bulprich prin intermediul colectiei sale Cub. Scrollam pe shop-ul molecule-f.com, iar privirea mea a fost distrasa de gentile oversized metalizate prezente in colectia de atunci si de sortul din piele in aceeasi gama cromatica. Iar in urma cu vreo doua saptamani, am avut o experienta similara, atunci cand imi clateam ochii pe Facebook si am dat peste imaginile cu Ana, noua ei colectie pentru toamna/iarna 2016/2017.

Crina Bulprich Ana noua colectie toamna/iarna 2016/2017

Crina Bulprich Ana noua colectie toamna/iarna 2016/2017

Crina Bulprich a studiat design vestimentar la Universitatea de Arta si Design din Cluj Napoca, in perioada 15 oct 2013 – 27 ianuarie 2014 a urmat un internship in cadrul brandului Lucio Vanotti din Milano. Estetica sa se bazeaza pe sintagma ”Less is more” si-si propune atat o silueta curata prin linii drepte si cromatica restransa, cat si o estetica precisa realizata prin constructia unor volume echilibrate. Iar astazi am rugat-o pe Crina sa raspunda la cateva intrebari despre Ana, noua ei colectie.

1. De ce Ana?

Crina Bulprich Ana noua colectie toamna/iarna 2016/2017

Ana era numele bunicii mele. O femeie cocheta, iubitoare de frumos si bun gust. Ea m-a inspirat in crearea acestei colectii. Prin stari, comportament, estetica… A fost mereu prezenta in copilaria si adolescenta mea, si mi-am dorit mereu sa pot crea pentru ea. Iar acum am avut ocazia. Bunica mea Ana era o femeie simpla, de la tara, fara posibilitati finaciare, dar care iesea mereu in evidenta prin stilul ei vestimentar. Lana, tricotaje, carouri, vintage si second-hand sunt cateva cuvinte-cheie care o definesc estetic. A fost o persoana cu un mare impact in pasiunea mea pentru haine.

2. Ce ai preluat din tendintele internationale, ce ai adus nou cu aceasta colectie?

In fiecare sezon urmaresc cu interes cativa designeri, dar pentru colectia asta am lucrat cu sufletul, nu mi-a prea pasat „de ce se mai poarta”, iar tiparele sunt reinterpretate dupa hainele bunicii mele sau dupa piese cumparate din second-hand-uri. Am preluat detalii de pe aceste haine si le-am transpus pe formele cu care mie imi place sa lucrez.

Crina Bulprich Ana noua colectie toamna/iarna 2016/2017

3. Ce ti-ar placea sa se schimbe la piata romaneasca si la felul in care sunt primite creatiile designerilor locali?

Cred ca suntem pe drumul cel bun. Eu personal simt diferenta. Este foarte important ca designerii sa fie perseverenti si sa ajute la aceasta schimbare, nu doar sa astepte ca schimbarea sa vina de la clienti. Si sa nu devina “comerciali” de dragul banului.

Crina Bulprich Ana noua colectie toamna/iarna 2016/2017

4. Care sunt tipologiile feminine pe care le vezi imbratisand propunerile tale?

Femeile interesate de estetica minimalista, care inteleg de ce trebuie sa aleaga calitate pentru un produs sau caruia nu-i lipseste din garderoba aerul vintage, un sacou sau un mantou bine croit.

5. Cum vezi tu feminitatea transpusa in haine?

Cred ca ma tot repet vorbind despre simplitatea hainelor, dar este ceea ce eu caut atunci cand creez. Simplitate, calitate si comoditate. Poate si pentru ca tanjesc mult dupa moda de altadata si dupa calitatea acesteia.

Crina Bulprich Ana noua colectie toamna/iarna 2016/2017

6. Daca ar fi sa faci o colaborare cu un designer international cu cine ti-ar placea sa se concretizeze?

Poate cu Lucio Vanotti, designerul pentru care am fost intern in ultimul an de facultate. Am avut parte de o experienta frumoasa, care a avut un mare impact si un imbold pentru ceea ce fac acum.

7. Care este piesa ta preferata din noua ta colectie?

Crina Bulprich Ana noua colectie toamna/iarna 2016/2017

Un mantou lung, cafeniu, cu maneci incretite. L-am simtit ca pe „o poezie” inca de cand l-am schitat. Tiparul acestuia a pornit de la o bluza pe care am luat-o acum 11 ani dintr-un second-hand, iar acum am avut ocazia sa ma folosesc de ea.

8. Daca ai dispune de un buget nelimitat ce ai schimba la „Ana”?

Nimic nu as schimba. Nici Ana nu se imbraca cu bani multi. Asta este un alt aspect pe care-l apreciez la o femeie… care pana la urma tine de stil.

Crina Bulprich Ana noua colectie toamna/iarna 2016/2017

Produsele din noua colectie Ana se pot cumpara de pe www.cajun.ro si din showroomul ei din Cluj (Strada Paris, 55, Cluj Napoca).

Foto : Liviu Ratiu
Model: Francesca Satmarean/ dejavu model management
Make-up: Gabriela Popescu Gorgan
Hair: Raluca Horvat
Locatie: Interio

Citeste si: „<<La Strada>>, filmul lui Federico Fellini, inspira noua colectie a Ioanei Ciolacu”!

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here