Cele mai eficiente măști de față

0

Pentru un produs de îngrijire a cărui principală atribuţie este efectul vizibil imediat, este remarcabil cum de măştile pentru faţă au dispărut din preferinţele noastre cosmetice. Însă e timpul pentru o revenire în forţă.

Nu aş putea să spun precis când aplicarea măştilor pentru faţă a alunecat în categoria ritualurilor de frumuseţe devenite desuete.

Cert este că s-a întâmplat acum câţiva ani, iar în acest răstimp, lansările de produse din categoria măşti au devenit cvasi-inexistente, iar folosirea lor părea rezervată strict pentru weekend şi pentru acele persoane suficient de meticuloase încât să ia în considerare conceptul old-school de timp dedicat special unui program de îngrijire…. So last century!

Pentru noi, restul, existau noile produse cu aplicare rapidă, precum serumurile infuzate cu ingrediente inovatoare, mult mai sexy decât demodatele măşti.

Dar ce s-a schimbat între timp? Dincolo de spiritul vremurilor, care găseşte de cuviinţă să interpreteze elemente hi-tech în stilul slow living, s-a modificat tehnologia, iar brandurile majore de îngrijire au transpus inovaţiile de laborator în noile măşti, acum mai cool ca oricând, chiar cu un serios potenţial de selfie pentru Instagram…

Noile măşti sunt ultraconcentrate cu ingrediente active (cocktailuri de antioxidanţi, peptide, acid hialuronic, extracte naturale) pentru a remedia o serie complexă de nevoi ale tenului – hidratare, strălucire sau fermitate; aplicarea lor este recomandată după sau împreună cu utilizarea de device-uri pentru a le potenţa efectul; şi vin în forme cât se poate de diferite – de la măştile-cremă, aplicate obligatoriu cu mişcări de masaj, cu instrucţiuni incluse, pentru efecte similare unei vizite la salon, şi până la măştile instant, împachetate individual, din materiale ca pânza sau bio-celuloza, infuzate cu texturi foarte eficiente.

Chiar şi după un tratament dermatologic precum microdermabraziunea sau „pentru tipuri de piele extrem de obosite şi stresate, care nu reacţionează la nici o cremă, masca e salvarea“, explică Raluca Zeca, cosmetician la salonul Tribute by George Soare.

Iar medicul dermatolog Oana Spânu (Oanaspanu.ro) spune: „Sunt mai concentrate în ingrediente antiaging decât serumurile sau cremele, însă nu trebuie aplicate prea frecvent sau în cantitate foarte mare pentru că pot irita şi sensibiliza tenul. Măştile reprezintă soluţia perfectă şi rapidă de exfoliere blândă, de hidratare instantanee, de revitalizare, iar efectul lor poate dura de la câteva ore la câteva zile.“

Pentru rezultate pe termen lung, alegerea se îndreaptă către produsele profesionale, disponibile în saloane, şi către măştile-cremă, cum sunt cele de la Chanel, L’Occitane şi Clinique, care se aplică prin mişcări de masaj, iar efectele lor antiage şi de lifting sunt cu totul remarcabile.

La salon, cosmeticiana Raluca Zeca preferă măştile sub formă de fiole – sunt produsele cu cea mai mică moleculă şi cu cea mai mare concentraţie de ingrediente active, în timp ce dr. Spânu recomandă, pentru o aplicare exclusivă la salon, „măştile care au în componenţă acizi ce realizează micropeeling, cu un efect de exfoliere profund, timpul de expunere pentru aceste produse fiind foarte scurt, de numai câteva minute“.

E adevărat, măştile star ale momentului în social media sunt cele de aplicat acasă, cu efect de glam instant – măştile Glam Glow au creat un adevărat cult în SUA pentru efectul aproape miraculos de curăţare şi luminozitate, în timp ce varianta SuperMud a devenit bestseller în magazinele Sephora.

Autor: Anda Brînduşă

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here