Cu romanticul Giambattista in culise

0

De la lansarea brandului sau pe podiumurile pariziene in 2005, Giambattista Valli si-a creat propriul drum haute couture din detalii minutioase executate la perfectiune. Acum, cu ajutorul editurii Rizzoli, si a 400 de fotografii, moodboard-uri si schite, ne introduce in procesul sau de lucru.

Gimabattista Valli a fost supranumit un romantic incurabil, pentru inspiratia din detalii ornamentale transformate in poezie si preferinta pentru personalitati complexe; in 2005 a readus la viata sculpturile lui Louise Bourgeois, iar ultima sa colectie a fost o compozitie dedicata lui Pier Paolo Pasolini.

Cartea este punctata de eseuri din partea muzelor si prietenilor lui Valli, printre care Francesco Clemente, Franca Sozzani, Lee Radziwill si John Galliano, si este dedicata colaboratorului sau, arhitectul si bijutierul italian Luigi Scialanga. “Toti oamenii din carte tin de anumite capitole din cariera mea,” a marturisit designerul pentru Nowness. „Este extraordinar sa concepi o carte despre ce este inca in lucru, una care nu are inceput si aproape nici un sfarsit.”

 

 (foto: Nowness si Independent)

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here