26 C
București
luni, iunie 18, 2018
viata mea culturala alexandra badea

Viata mea culturala: Alexandra Badea

Regizoarea si scriitoarea Alexandra Badea stabilita la Paris dezvaluie cateva dintre preferintele ei

(P) Istorii Regasite: o expozitie semnata Bogdan Mateias la Palatul Brancovenesc

Primaria Capitalei, prin Centrul Cultural ”Palatele Brancovenesti de la Portile Bucurestiului”, va invita sambata, 09 iunie 2018, de la ora 16:00 la deschiderea expozitiei ISTORII REGASITE semnata de Bogdan Mateias

(P) Premiile la cea de-a 17-a editie TIFF

Cea de-a 17-a editie a Festivalului International de Film Transilvania (TIFF) si-a desemnat castigatorii, sambata seara, pe 2 iunie, la Teatrul National Cluj. Trofeul Transilvania, in valoare de 15.000 de euro, oferit de Staropramen, a fost castigat de Mostenitoarele/The Heiresses.

(P) Primele premii din TIFF 2018 si bilantul evenimentelor sold out

TIFF.17 atinge, astazi, jumatatea celor 10 zile de festival, marcand zeci de evenimente si proiectii cu casa inchisa si un ritm din ce in ce mai alert in programul sau.
Nouvelle-Vague_concert

(P) Nouvelle Vague, in concert la Jazz in the Park

Nouvelle Vague, celebrul grup de muzicieni care a cucerit publicul cu ritmuri de bossa-nova, canta la Jazz in the Park, sambata, 30 iunie in Parcul Central din Cluj.
personaje feminine in serialele Netflix Jessica Jones_02

Women We Watch

Serialele trec printr-una dintre cele mai importante schimbari culturale ale ultimilor ani: tot mai multe dintre ele au in centru personaje feminine sau sunt regizate si produse de femei.

(P) Romania 100: filme romanesti clasice cu intrarea libera la TIFF 2018

Filme populare sau raritati din perioada comunista, productii de gen, drame istorice sau de actualitate, cele sapte titluri din sectiunea Romania 100 au toate datele sa activeze nu doar nostalgia generatiei care a crescut cu ele, ci si curiozitatea unui public tanar
concert Jazz in the Park

(P) Concert extraordinar la Jazz in the Park 2018: byron, Lucia, Silent Strike si...

Patru dintre cele mai iubite trupe underground de rock, pop, electro si muzica clasica din Romania canta la Muzeul de Arta din Cluj, in 25 iunie intr-un proiect complex, MUSEcology, prezentat in premiera nationala la Jazz in the Park 2018.
Fanny Ardant (3)

(P) O diva absoluta la TIFF 2018: Fanny Ardant

Fanny Ardant revine in Romania ca invitat special al Festivalului International de Film Transilvania (25 mai - 3 iunie, Cluj-Napoca).
ce citim in mai 2018

Ce citim in mai

Fie ca va aflati pe plaja, intr-un parc sau, pur si simplu, acasa, profitati de acest weekend prelungit pentru a lectura unul dintre romanele nou aparute!
carla fotea producatoare film

Arta tanara: Carla Fotea, 25 de ani, producatoare de film

BAZAAR reuneste unele dintre cele mai promitatoare talente pentru a le afla visele si motivatiile ce le fac sa nu se abata de la drumul ales. In episodul 6 al seriei va invitam s-o descoperiti pe Carla Fotea
TIFF 2018 - Main Visual

(P) Noutati de la cea de-a 17-a editie a Festivalului International de Film Transilvania

Campania de imagine a celei de-a 17-a editii a Festivalului International de Film Transilvania reproduce posterul si una dintre scenele iconice din capodopera lui Ingmar Bergman, Persona, cu celebrele actrite Maia Morgenstern si Oana Pellea.
Proiecte Fondul Jazz in the Park 2018

(P) Sustine creativitatea comunitatii prin Fondul Jazz in the Park

Fondul Jazz in the Park da start campaniei de fundraising si implicare in comunitate care va finanta, cu ajutorul comunitatii, mai multe proiecte artistice.

(P) Filmele controversate de la TIFF 2018

Sectiunea tematica a celei de-a 17-a editii a Festivalului International de Film Transilvania (25 mai – 3 iunie) se numeste A fi sau a nu fi politic corect? si include zece productii recente care concureaza pentru Premiul FIPRESCI al TIFF.

Evadare in lumea mea virtuala: Noemi Meilman

De cand am accesat Instagram (in toamna lui 2012), acesta a devenit a treia mea sursa de inspiratie vizuala (dupa galerii de arta si reviste).