28 C
București
sâmbătă, iulie 21, 2018
viata mea culturala alexandra badea

Viata mea culturala: Alexandra Badea

Regizoarea si scriitoarea Alexandra Badea stabilita la Paris dezvaluie cateva dintre preferintele ei

(P) Premiile la cea de-a 17-a editie TIFF

Cea de-a 17-a editie a Festivalului International de Film Transilvania (TIFF) si-a desemnat castigatorii, sambata seara, pe 2 iunie, la Teatrul National Cluj. Trofeul Transilvania, in valoare de 15.000 de euro, oferit de Staropramen, a fost castigat de Mostenitoarele/The Heiresses.

(P) Primele premii din TIFF 2018 si bilantul evenimentelor sold out

TIFF.17 atinge, astazi, jumatatea celor 10 zile de festival, marcand zeci de evenimente si proiectii cu casa inchisa si un ritm din ce in ce mai alert in programul sau.
personaje feminine in serialele Netflix Jessica Jones_02

Women We Watch

Serialele trec printr-una dintre cele mai importante schimbari culturale ale ultimilor ani: tot mai multe dintre ele au in centru personaje feminine sau sunt regizate si produse de femei.

(P) Romania 100: filme romanesti clasice cu intrarea libera la TIFF 2018

Filme populare sau raritati din perioada comunista, productii de gen, drame istorice sau de actualitate, cele sapte titluri din sectiunea Romania 100 au toate datele sa activeze nu doar nostalgia generatiei care a crescut cu ele, ci si curiozitatea unui public tanar
Fanny Ardant (3)

(P) O diva absoluta la TIFF 2018: Fanny Ardant

Fanny Ardant revine in Romania ca invitat special al Festivalului International de Film Transilvania (25 mai - 3 iunie, Cluj-Napoca).

(P) Filmele controversate de la TIFF 2018

Sectiunea tematica a celei de-a 17-a editii a Festivalului International de Film Transilvania (25 mai – 3 iunie) se numeste A fi sau a nu fi politic corect? si include zece productii recente care concureaza pentru Premiul FIPRESCI al TIFF.
infiniTIFF 2018

(P) infiniTIFF: revolutia storytelling-ului si dezvoltarea noilor tehnologii

Dupa succesul primei editii, infiniTIFF – sectiunea dedicata realitatii virtuale (VR), noilor forme de storytelling si cinematografiei interactive, revine la Festivalul International de Film Transilvania.
Safety Last! (1923)

(P) Improvizatii muzicale, titluri emblematice si artisti-fenomen la TIFF 2018

Concerte in premiera, proiectii-eveniment acompaniate de improvizatii muzicale live, cine-concerte in Biserici si prezenta unor invitati de renume international marcheaza cea de-a 17-a editie TIFF 2018
Andreea Bortun_foto Adi Bulboaca

Viata mea culturala: Andreea Bortun

Andreea Bortun, autoarea recentei premiere de teatru Inapoi in iarna dezvaluie cateva dintre preferintele ei.

Arta tanara: Silvana Mihai, actrita, 25 de ani

BAZAAR reuneste unele dintre cele mai promitatoare talente pentru a le afla visele si motivatiile ce le fac sa nu se abata de la drumul ales. In episodul 2 al seriei va invitam s-o descoperiti pe Silvana Mihai!
Pedro Pascal Wonder Woman 2

Pedro Pascal va aparea in continuarea peliculei “Wonder Woman”

Pedro Pascal, starul serialului Netflix "Narcos", s-a alaturat recent continuarii blockbuster-ului Wonder Woman. Rolul lui Pedro Pascal este inca secret.
Voica Oltean interviu Harper's BAZAAR Romania

Arta tanara: Voica Oltean, actrita, 18 ani

BAZAAR reuneste unele dintre cele mai promitatoare talente pentru a le afla visele si motivatiile ce le fac sa nu se abata de la drumul ales. Primul capitol ii este dedicat actritei Voica Oltean.

Must-see la Festivalul One World Romania

Pentru al 11-lea an, Festivalul One World Romania (16-25 martie) aduce pe ecrane unele dintre cele mai interesante documentare produse recent. In selectia editiei se afla peste 70 de filme, despre subiecte la zi.
castigatori Premii Oscar 2018

Castigatorii de la cea de-a 90-a editie a Premiilor Oscar

Cea de-a 90-a editie a Galei Premiilor Oscar 2018 s-a desfasurat in noaptea trecuta la Dolby Theater din Hollywood, Los Angeles, California.