16.5 C
București
luni, septembrie 24, 2018

(P) „Secretul Fericirii”, un film inspirat din viața reală

„Secretul Fericirii” atinge o problemă universal valabilă, despre resorturile fericirii și ale reversului ei, iar acțiunea se poate petrece oriunde, nu neapărat în România, deși a fost filmat la București.

Schimb de replici

Pentru prima oară împreună pe ecran, Șerban Pavlu și Radu Iacoban vorbesc despre personajele lor din filmul must-see al verii, Charleston, și despre noua generație din cinema.
4 BARBARII_photo credit Silviu Ghetie

Noul film al regizorului Radu Jude câștigă marele premiu la Karlovy Vary 2018

„Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari”, regizat de Radu Jude, a fost recompensat, sâmbătă seară, cu Marele premiu - Globul de Cristal la gala celei de-a 53-a ediții a Festivalului de Film de la Karlovy Vary.

Ce seriale mai urmărim în această perioadă

Povestea reală a unei răpiri neașteptate, un prim serial danez marca Netflix sau ecranizarea în patru părți a unui roman celebru?

(P) TIFF 2018, in cifre si recorduri

Noi recorduri de bilete vandute marcheaza cea de-a 17-a editie a Festivalului International de Film Transilvania. Inceput si incheiat cu proiectii sold out, cel mai mare eveniment din Romania dedicat filmului si industriei cinematografice a atras, anul acesta, peste 135.000 de participanti.
viata mea culturala alexandra badea

Viata mea culturala: Alexandra Badea

Regizoarea si scriitoarea Alexandra Badea stabilita la Paris dezvaluie cateva dintre preferintele ei

(P) Premiile la cea de-a 17-a editie TIFF

Cea de-a 17-a editie a Festivalului International de Film Transilvania (TIFF) si-a desemnat castigatorii, sambata seara, pe 2 iunie, la Teatrul National Cluj. Trofeul Transilvania, in valoare de 15.000 de euro, oferit de Staropramen, a fost castigat de Mostenitoarele/The Heiresses.

(P) Primele premii din TIFF 2018 si bilantul evenimentelor sold out

TIFF.17 atinge, astazi, jumatatea celor 10 zile de festival, marcand zeci de evenimente si proiectii cu casa inchisa si un ritm din ce in ce mai alert in programul sau.
personaje feminine in serialele Netflix Jessica Jones_02

Women We Watch

Serialele trec printr-una dintre cele mai importante schimbari culturale ale ultimilor ani: tot mai multe dintre ele au in centru personaje feminine sau sunt regizate si produse de femei.

(P) Romania 100: filme romanesti clasice cu intrarea libera la TIFF 2018

Filme populare sau raritati din perioada comunista, productii de gen, drame istorice sau de actualitate, cele sapte titluri din sectiunea Romania 100 au toate datele sa activeze nu doar nostalgia generatiei care a crescut cu ele, ci si curiozitatea unui public tanar
Fanny Ardant (3)

(P) O diva absoluta la TIFF 2018: Fanny Ardant

Fanny Ardant revine in Romania ca invitat special al Festivalului International de Film Transilvania (25 mai - 3 iunie, Cluj-Napoca).

(P) Filmele controversate de la TIFF 2018

Sectiunea tematica a celei de-a 17-a editii a Festivalului International de Film Transilvania (25 mai – 3 iunie) se numeste A fi sau a nu fi politic corect? si include zece productii recente care concureaza pentru Premiul FIPRESCI al TIFF.
infiniTIFF 2018

(P) infiniTIFF: revolutia storytelling-ului si dezvoltarea noilor tehnologii

Dupa succesul primei editii, infiniTIFF – sectiunea dedicata realitatii virtuale (VR), noilor forme de storytelling si cinematografiei interactive, revine la Festivalul International de Film Transilvania.
Safety Last! (1923)

(P) Improvizatii muzicale, titluri emblematice si artisti-fenomen la TIFF 2018

Concerte in premiera, proiectii-eveniment acompaniate de improvizatii muzicale live, cine-concerte in Biserici si prezenta unor invitati de renume international marcheaza cea de-a 17-a editie TIFF 2018
Andreea Bortun_foto Adi Bulboaca

Viata mea culturala: Andreea Bortun

Andreea Bortun, autoarea recentei premiere de teatru Inapoi in iarna dezvaluie cateva dintre preferintele ei.