Cum a încheiat show-ul Louis Vuitton Săptămâna Modei de la Paris

200 de personaje de epocă la prezentarea trendurilor de toamnă-iarnă 2020/2021

0

Ieri a avut loc la Paris prezentarea colecției de toamnă-iarnă 2020/2021. Invitatii au intrat în constructia efemeră din curtea muzeului Luvru într-un întuneric aproape total, pe acordurile cu muzicii compuse de Woodkid și Bryce Dessner. Iată cum a încheiat show-ul Louis Vuitton Săptămâna Modei de la Paris.

Un setup de epocăCortina neagră din fundal s-a ridicat încet, dezvăluind un cor ca un perete viu format din 115 cântăreți și 85 de figuranți, îmbrăcați în costume din diverse culturi și epoci – de la secolul al X-lea până la 1950 și de la Versailles la curtea imperială a dinastiei Ming. Pentru crearea extravagantului decor cu personaje de epocă, Nicolas Ghesquiere a lucrat cu Milena Canonero, multi-premiată la Oscar, care a creat costumele pentru filme precum Portocala Mecanică, Strălucirea, Marie Antoinette și altele. Muzica live a avut la bază o piesă a organistului Nicolas de Grigny, compozitor contemporan cu Bach, care nu a obținut recunoaștere în timpul vieții și a cărui muzică nu răsunase niciodată în muzeul Luvru până aseară. Astfel a încheiat show-ul Louis Vuitton Săptămâna Modei de la Paris.

Inspirația pentru colecție

Nicolas Ghesquière, directorul artistic al colecțiilor Louis Vuitton pentru femei, și-a numit colecția A Clash of Epochs, un amestec al diverselor epoci cu prezentul, într-un exercițiu stilistic care a trimis pe podium rochii inspirate din secolul al XIX-lea și jachete intensiv brodate de secol XV, în combinație cu geci de schi sau motociclist și combinezoane de aviator. „Această colecție este exact opusul unui total look” a spus designerul. „E bine să faci tot ce poate fi făcut cu hainele, să le combini și să le suprapui, să găsești noi posibilități, fără nicio constrângere mentală. Colecția este o anacronie a genurilor. Este despre a te îmbrăca în ce ai deja acasă, mixând cu ce îți place din ce este nou”, a continuat el.

O pleiadă de celebrități

Show-ul Louis Vuitton a încheiat aseara Paris Fashion Week, în prezența mai multor vedete: Alicia Vikander, Léa Seydoux, Lupita Nyong’o, Florence Pugh, Stacy Martin, Cody Fern, Samara Weaving, Kaitlyn Dever, Laura Harrier, Angelica Ross, Emma Chamberlain, Marina Foïs, Noémie Merlant, Robyn și alții.

Foto: LOUIS VUITTON Women Collection Fall-Winter 2020/2021 © Louis Vuitton Malletier – All rights reserved

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here