Cum îngrijeşti corect o geantă din piele?

0
cum ingrijesti geanta de piele

Când vine vorba despre pretențioasele genţi din piele, un lucru este clar: sunt preferatele tuturor! Elegante şi impunătoare, aceste accesorii îmbină perfect utilitatea cu stilul modern, fiind nelipsite din garderobele doamnelor şi domnişoarelor.

Sfaturi pentru întreţinerea unei genţi din piele naturală

O geantă din piele de calitate poate fi purtată ani buni, dacă este îngrijită corespunzător. Pentru a vă bucura cât mai mult timp de modelul preferat, aveţi în continuare câteva ponturi de întreţinere a acestuia.

1. Folosiţi produse speciale

Pentru curăţarea unei genţi din piele, dar şi a altor accesorii confecţionate din acelaşi material, este recomandat să folosiţi produse speciale. Nu va fi nevoie să investiţi în foarte multe produse de acest gen, unul singur poate fi suficient, mai ales dacă este achiziţionat de la magazinele de profil.

Avantajul folosirii unui astfel de produs este că, pe lângă curăţare, oferă şi alte beneficii: protejează de ploaie, umezeală, praf și soare, creând un strat protector. În general, produsele de curăţare pentru genţi de damă din piele nu sunt agresive, însă puteţi testa întâi pe o porţiune mică pentru a vedea cum se comportă.

2. Curăţaţi geanta şi pe interior

Chiar dacă interiorul genţii este mai protejat de agenţii de mediu sau alţi factori, și acesta necesită totuși să fie curăţat. De fapt, aici se găsesc mult mai mulţi microbi şi praf, adunat odată cu produsele pe care le puneţi în geantă.

Pentru a curăţa temeinic geanta şi pe interior este nevoie să o goliţi, să o întoarceţi cu susul în jos şi să curăţaţi interiorul acesteia încet, cu o perie.

3. Apelaţi la curăţătorie când este cazul

Dacă în garderoba dumneavoastră se regăsesc poşete din piele pătate, nu încercaţi să scoateţi petele acasă. Există posibilitatea de a înrăutăți situația şi, în cele din urmă, să distrugeți geanta.

În acest caz, trebuie să o duceţi la o curăţătorie specială pentru produse din piele, unde pata va fi îndepărtată în mod delicat, cu produse speciale. Atenţie! Nu duceţi geanta la curăţătoria chimică. Chiar dacă pata va fi scoasă, materialul genții și, ca urmare, durabilitatea acesteia, vor avea de suferit.

4. Uscarea se face la temperatura camerei

Dacă v-a prins ploaia şi geanta s-a udat, cea mai bună metodă este să o lăsaţi să se usuce la temperatura camerei, cel mult să o tamponaţi cu un prosop uscat (metoda recomandată mai ales dacă aveţi genţi din piele naturală întoarsă, material sensibil la orice tip de deteriorare).

5. Atenţie la obiectele grele

Pentru că pielea naturală se poate întinde, este recomandat să nu păstrați, vreme îndelungată, obiecte mai grele în buzunarele genţii, pentru a nu fi afectat aspectul general al acesteia.

6. Aveţi grijă cum le depozitaţi

În momentele în care nu purtaţi anumite genţi de piele pe o perioadă mai lungă de timp, trebuie să aveţi mare grijă cum le depozitaţi. Indicat ar fi să le umpleţi cu ghemotoace de hârtie, după care să le puneţi într-un dulap, ferite de umezeală, soare, frig sau căldură în exces.

Nu este indicat sub nici o formă ca genţile să fie așezate una într-alta, pentru că, în timp, aspectul lor va avea de suferit. Dacă vreţi să o protejaţi şi mai mult, puteţi înfăşura geanta într-un material textil.

7. Cumpăraţi genţi de calitate

Puteţi să îngrijiţi o geantă din piele prin cele mai bune metode, totul se va dovedi inutil dacă produsul nu este de calitate.

Achiziţionaţi-vă genţile din magazine de calitate, cu experienţă în domeniu, care comercializează genţi din piele naturală în diferite forme și culori. Un astfel de accesoriu nu este foarte ieftin, aşa că ar fi păcat să investiţi o sumă considerabilă de bani şi să primiţi un produs de calitate inferioară.

Pe zevo.ro veţi găsi genţi de piele potrivite pentru orice ocazie, la un preţ avantajos. Calitatea şi rezistenţa articolelor este o preocupare continuă a producătorului, astfel că genţile sunt lucrate manual, cu grijă şi atenţie sporită la orice detaliu.

Deși întreținerea lor este puțin mai dificilă, gențile de piele sunt un must-have în garderoba oricărei femei, aducând oricărei ținute un plus de eleganță și rafinament.

 

 

Sursa: admarks
Sursa foto: shutterstock

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here