Cum îți alegi parfumul semnătură. Sfaturi pentru a găsi notele care te reprezintă

1
UNITED STATES - CIRCA 1950s: Woman with bottle of perfume. (Photo by George Marks/Retrofile/Getty Images)

Alegerea parfumului potrivit pentru tine se poate dovedi mai grea decât te-ai aștepta, mai ales când ai la dispoziție atât de multe opțiuni, iar periodic apar pe piață noi arome.

Să găsești un parfum care să te reprezinte și care să funcționeze ca o semnătură este dificil, mai ales dacă îți plac mai multe și nu știi exact pe care să îl alegi. Însă există câteva lucruri care îți pot ușura alegerea. Potrivit perfume.com, iată care sunt aspectele de care să ții cont atunci când îți cauți parfumul semnătură, cel după care să fii recunoscută și cu mirosul căruia să te asocieze apropiații.

Descoperă-ți aroma potrivită, dar ține cont și de calitate

Există sute de producători de parfumuri, iar aroma acestora ține și de tradiția și renumele firmelor care le produc. Asigură-te că alegi un parfum de calitate, care să nu îți provoace reacții alergice și al cărui miros să reziste cât mai mult timp. Parfumurile Lancome, de exemplu, sunt cunoscute pentru calitatea lor, dar și pentru gama variată de arome din care să o alegi pe cea potrivită pentru tine.

Mirosul parfumului este dat de „notele” folosite. Acestea sunt notele de bază, de mijloc și cele de vârf, a căror combinație creează un miros unic. Unele parfumuri, de exemplu cele florale, conțin extracte de trandafir, gardenie sau priboi, altele pot avea note citrice, în timp ce acelea exotice au un miros ușor „picant” dat de notele de scorțișoară sau anason.

Există patru note de bază:

Notele fresh, specifice parfumurilor simple, elegante, cu un miros proaspăt, preferate de obicei de persoanele care nu își doresc o aromă care să epateze, ci preferă una discretă.

Notele florale includ arome de trandafir, iasomie sau crin, combinate uneori cu note fructate de zmeură sau căpșuni sau note orientale din vanilie sau scorțisoară.

Notele orientale au un miros puternic, foarte specific și sunt alese de regula de persoane extravertite, care nu se tem sa poarte un parfum mai greu. Notele de vanilie, mosc, coriandru sau nucșoară sunt ideale mai ales pentru parfumurile de seară și cele de iarnă, când un miros puternic nu este alterat de căldura de afară.

Notele lemnoase dau un miros sofisticat și includ arome de lemn de santal, mesteacăn sau cedru și sunt specifice mai ales parfumurilor bărbătești, așa că dacă îți plac mirosurile masculine, ai putea opta pentru un parfum cu note lemnoase.

Analizează nivelul de concentrație al parfumului

Parfumurile vin în patru niveluri de concentrație. De regulă, cu cât concentrația e mai mare, cu atât crește și prețul. Însă avantajul parfumului concentrat este că mirosul durează mai mult și este suficientă o singură aplicare pentru ca pielea ta să capteze esența pentru întreaga zi. Apa de parfum, a doua ca nivel al concentrației, are un miros care rezistă aproximativ 6 ore după aplicare, în timp ce apa de toaletă, cel mai des întâlnită în magazine, este mai accesibilă ca preț, dar va trebui să o reaplici pe parcursul zilei. Cel mai slab miros este cel al apei de colonie, care durează doar două ore și este întâlnit mai ales la parfumurile pentru bărbați.

Aplică-l pe piele pentru a afla cum vei mirosi

Nu cumpăra niciodată un parfum înainte să-l testezi. Cu siguranță ai observat că un parfum poate mirosi complet diferit pe două persoane, așa că nu alege unul doar pentru că ți-a plăcut cum mirosea pe o prietenă sau pe testerul din magazin. Asta se întâmplă pentru că pielea fiecărei persoane are un cod unic de hormoni și feromoni care poate afecta mult felul în care miroase un parfum. De aceea, este bine să pulverizezi o dată pe încheietură, să aștepți câteva minute și să-l miroși. Singurul dezavantaj este că nu vei putea încerca foarte multe parfumuri astfel.

Un secret pe care e bine să-l știi este că parfumurile din magazine au de obicei adaosuri comerciale destul de mari, dar odată ce l-ai găsit pe cel potrivit pentru tine, ți-l poți comanda

(P) Articol realizat împreună cu canar.ro

Foto Getty Images

Facebook Comments

1 COMENTARIU

  1. In general, aleg parfumul dupa miros. Le prefer pe cele florale. Si parfumurile picante imi plac. De regula, cumpar o apa de toaleta (concentratie slaba) si daca imi place, cumpar aceeasi varianta, mai puternica. Mersi pentru sfaturi!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here