Cum ne descoperim parfumul-semnatura

0
parfum semnatura

Despre regulile alegerii parfumului s-a tot scris si nu e femeie care sa nu cunoasca cel putin cateva dintre ele. Exista insa si un set de reguli neconventionale, care ne arata cum poate fi gasit parfumul unic – acea mireasma care ni se strecoara sub piele si care ii face pe cei din jur sa ne recunoasca imediat stilul. Regula numarul unu vine de la Coco Chanel: “O femeie care nu foloseste parfum nu are viitor”.

Daca despre cele trei note ale unui parfum – de baza, de mijloc si de varf – care ne fac sa diferentiem aromele florale de cele fructate, lemnoase sau condimentate, si parfumurile grele de cele fresh, avem deja cunostinte, alte criterii de selectie nu ne sunt la fel de familiare.

Care sunt cele mai importante aspecte in alegerea parfumului ideal, dincolo de notele caracteristice?

Concentratia potrivita

Nu scrie pe sticluta daca este vorba despre o apa de parfum sau o apa de toaleta? Sau scrie parfum, dar nu suntem sigure cat de persistent este? Parfumul veritabil este reprezentat de esentele de parfum, scumpe si rare, care contin concentratia cea mai ridicata de uleiuri aromatice, insa ceea ce numim de obicei parfum este apa de parfum, care are o rezistenta de 4-6 ore. Aceasta poate fi recunoscuta usor dupa eticheta EDP, in timp ce apa de toaleta, cu o concentratie de uleiuri mai slaba, a primit insemnul EDT.

Instinctul

Poate ca suna ciudat, dar nu exista criteriu de selectie mai bun. Se poate intampla sa ne intersectam cu the one and only pur intamplator si sa nu mai avem rabdare sa citim etichete si nu e nimic gresit aici, daca simtim ca am facut alegerea potrivita, indiferent de numele brandului. Sunt pline rafturile de parfumuri de dama din cele mai diverse categorii, asa ca o astfel de intalnire este cu adevarat norocoasa.

Testul de 24 de ore

Daca nu ne incadram insa la punctul anterior, putem incerca altceva, inainte de momentul achizitiei, si anume sa testam parfumul timp de 24 de ore. Aplicam cateva picaturi dintr-un tester, fara a amesteca acest parfum cu alte arome, dupa care revenim la treburile noastre.

Peste zi, urmarim cum se comporta parfumul pe piele, daca este remarcat de cei din jur, daca ne mai place si 4-5 ore mai tarziu sau daca ne face sa ne simtim speciale si pline de incredere. A trecut testul? E Mr. Right. Daca nu se intampla asta, insa, nu-i nicio tragedie: putem relua aventura, in alta zi.

De ce unul si nu doua?

Foarte multe femei prefera sa stranga o mica colectie de parfumuri, nu doar pentru ca nu se pot decide care este cel mai potrivit dintre toate, ci si pentru ca parfumurile pot fi alese in functie de anotimp si de momentul zilei. Este chiar recomandat, deci, sa avem cel putin doua parfumuri, de vara si de iarna – primul lejer, al doilea, ceva mai senzual. Un alt mod de clasificare poate fi in functie de context, parfumurile pentru birou nefiind aceleasi cu cele care pot fi purtate la intalnirile romantice.

Daca ti-a placut acest articol, te-ar putea interesa si noutatile aromate ale toamnei.

 

Sursa foto: Shutterstock.com

(P) Articol realizat împreună cu Elefant

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here