Cum poţi arăta mai tânără fără operaţii: 4 proceduri nechirurgicale

0
proceduri nechirurgicale

Indiferent de metodele de îngrijire a tenului şi corpului tău, odată cu trecerea anilor, aspectul fizic se poate schimba, proces vizibil îndeosebi la femei, chiar dacă încep să se îngrijească timpuriu. Din acest motiv, din ce în ce mai multe femei apelează la procedurile nechirurgicale, care le ajută să arate mai tinere, fără prea mult efort.

Pentru că inovaţiile pe care le oferă chirurgia estetică sunt tentante, îţi prezentăm care sunt procedurile de care poţi beneficia, pentru un look impecabil!

1. Injecţii cu toxină botulinică

Una dintre cele mai cunoscute proceduri nechirurgicale ţine de injectarea toxinei botulinice de către medicii specialişti, pentru a corecta spasmul muscular care determină formarea ridurilor de expresie.

Injecţiile cu toxină botulinică diminuează imperfecţiunile de la nivelul feţei şi reprezintă o soluţie eficientă de întinerire, atâta timp cât sunt injectate corect, cu dozele recomandate şi dacă nu suferi de o afecţiune care ar putea interfera cu această procedură. Prin intermediul acestor injecţii cu botox, se vor trata atât ridurile create din cauza hiperactivităţii musculare, dar pot fi combătute și excesul de transpiraţie sau secreţia excesivă de sebum.

Dacă nu poţi suporta din punct de vedere financiar o astfel de investiţie, poţi să apelezi la Credit Prime, de unde poţi obţine banii de care ai nevoie, pe care îi poţi rambursa după bunul plac.

2. Fillere dermice

O altă procedură indicată persoanelor care vor să arate mai tinere fără să apeleze la operaţii este reprezentată de fillerele dermice, care pot umple ridurile, prin injectarea acidului hialuronic, rezultatul fiind un ten tânăr, luminos şi fără imperfecţiuni.

Aceste dispozitive medicale sunt destinate unei singure utilizări, iar acidul hialuronic, de cele mai multe ori de origine non-animală, are rol în hidratarea intensă a pielii mature. Cu ajutorul fillerelor dermice, pielea devine mai elastică, cu un aspect fresh şi luminos.

Aceste beneficii nu sunt permanente şi trebuie repetate, întrucât injectarea acidului hialuronic aduce beneficii tenului aproximativ 6 luni. Fillerele dermice sunt folosite şi pentru creşterea volumului buzelor sau a pomeţilor dar şi pentru conturarea unor părţi ale corpului, pe care doreşti să le pui în evidenţă.

3. Îndepărtarea părului cu laser

Femeile care doresc să scape rapid de părul de pe picioare şi de pe alte zone ale corpului pot alege îndepărtarea părului cu laser. Cu ajutorul acestui tip de epilare, vei reuşi să elimini firele de păr nedorite şi să reduci efectele unor probleme inestetice ale pielii, precum acneea, vergeturile, cicatricile sau cuperoza.

Epilarea cu laser oferă cele mai rapide rezultate pentru îndepărtarea părului facial, fără să suferi vreun disconfort, indiferent de tipul de piele. Cu ajutorul terapiei de epilare prin laser, foliculii de păr vor fi distruşi fără să afectezi ţesuturile pielii şi vei simţi doar o uşoară încălzire a pielii. Sunt indicate aproximativ 5 şedinţe de epilare cu laser, la un interval de o lună pentru zonele mici şi pauză de 8-10 săptămâni pentru zonele mai mari.

4. Microdermabraziunea / peelinguri chimice

În cabinetele specializate ale medicilor esteticieni te poţi bucura şi de peelinguri chimice şi microdermabraziune, care pot îndepărta semne ale îmbătrânirii, pete maronii sau acnee. Aceste procedee cosmetice nedureroase sunt practicate cu succes în spa-uri sau cabinete de dermatologie pentru femeile care vor să scape de ridurile fine din jurul ochilor sau din jurul gurii.

În funcţie de tipul de piele şi de gravitatea petelor de pe ten, peelingul poate fi mai uşor sau mai profund. Peelingurile necesită şi o perioadă de repaus de câteva zile, până la vindecarea completă a tenului, deoarece se îndepărtează stratul cornos al pielii feţei şi decolteului, prin abraziune. În plus, microdermabraziunea are acţiune benefică asupra pielii, prin stimularea producerii de colagen, fiind recomandată o dată la două săptămâni, pentru prima sesiune, apoi o dată pe lună, pentru a oferi pielii timp să se refacă.

Acestea sunt doar câteva dintre procedurile nechirurgicale care te vor ajuta să arăţi mai tânără, fără a apela la operaţii dureroase şi dificile. În funcţie de tipul tău de ten şi de problemele avute, este indicat un consult la medicul dermatolog, care îţi poate recomanda cele mai bune tratamente.

 

 

Sursă: Digital workforce

Sursă foto: pexels

 

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here