Cum să alergați corect: 5 greșeli pe care nu știați că le faceți

0
cum să alergați corect sfaturi

Credeți că nu mai aveți nevoie de nimic în afară de o pereche de pantofi sport de calitate pentru alergat? Specialiștii în fitness vă vor contrazice. Există câteva reguli care vă învață cum să alergați corect astfel încât să obțineți corpul mult dorit.

Alergatul este unul dintre cele mai simple și mai eficiente tipuri de exerciții pentru slăbit. Deși pare că nimeni nu are nevoie de lecții ca să îl practice, veți fi surprinsă să descoperiți câte îndrumări speciale are. Iată câteva greșeli pe care le comit des cei care optează pentru alergat.

Nu aveți cum să alergați corect dacă vă priviți picioarele

Tindeți să vă priviți mult picioarele atunci când alergați? Dacă ați răspuns afirmativ, aflați că tocmai ați comis o greșeală. Priviți în față atunci când alergați, altfel vă veți supune gâtul unei stres inutil. Nu ar trebui să vă mire dacă la finalul zilei veți simți că vă doare gâtul ori spatele.

Vă țineți de mânerele laterale când alergați pe banda

Cum să alergați corect pe bandă? Regula este cât se poate de simplă! Evitați să vă sprijiniți de mânerele laterale ale aparatului de fitness. Astfel veți pune mai multă greutate pe brațe decât pe picioare, iar antrenamentul nu va aduce rezultatele la care visați. Tine-ți brațele relaxate și ușor îndoite pe lângă corp.

Nu purtați încălțămintea potrivită

Nu aveți cum să alergați corect dacă nu purtați încălțămintea potrivită în timpul antrenamentului. Dacă vă dor picioarele atât în timpul alergării, cât și după, atunci este evident că trebuie să vă schimbați pantofii. Optați pentru un model potrivit pentru alergare.

De exemplu, vă veți simți mai confortabil în niște pantofi sport cu talpă mai groasă, care sunt mai lejeri și care oferă o bună amortizare atunci când atingeți solul. Specialiștii recomandă să vă cumpărați modele cu un număr mai mare decât purtați pentru ca picioarele să fie protejate în timpul alergării.

Nu respirați corect când alergați

Dacă nu știți cum să respirați în timpul antrenamentului, nu aveți cum să alergați corect. Încercați să vă relaxați și să mențineți un ritm constant. Un studiu arată că este indicat să inspirați după doi pași, apoi să expirați tot după doi pași. Astfel veți reuși să alergați mai mult fără să vă mai simțiți obosită.

Cum să alergați corect: începeți cu stretching

Înaintea fiecărui antrenament, aveți nevoie de o scurtă sesiune de stretching. Câteva minute de încălzire vă vor ridica pulsul treptat și vă vor pregăti mușchii corespunzător, evitând astfel riscul anumitor accidentări.

Foto: Guliver/Getty Images

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here