Cum să comandați băuturi alcoolice cu conținut scăzut de calorii

0
Margarita

Băuturile alcoolice cu un conținut scăzut de calorii pot părea ca un oximoron, dar acestea sunt într-adevăr un lucru real – și pot fi utile dacă încercați să reduceți cantitatea de calorii pe care le consumați din alcool. Una dintre legile mai nedrepte ale universului este faptul că alcoolul nu este tocmai un elixir pentru sănătate, ci doar un dezinhibator când vine vorba de secrete întunecate pe care vrei să le împărtășești cu străini sau mișcări de dans pe care nu le-a mai văzut nimeni.

Asta nu înseamnă că trebuie să renunți la lucruri care îți aduc plăcere – mâncarea și consumul de lucruri de care te bucuri este o parte necesară a menținerii unei perspective bune asupra alimentelor (și a sănătății tale). Dar dacă încercați să fiți atenți la caloriile din băuturile alcoolice, trebuie să țineți cont de câteva lucruri.

Cum să comandați băuturi alcoolice cu conținut redus de calorii

Vestea bună este că băuturile alcoolice pot fi „îndoite” dacă știi cum să le comanzi. Este nevoie de atenție pentru că tot alcoolul – fie că este lichior, vin sau bere – este dens în calorii”, spune Rachel Beller, fondatoare Beller Nutrition.

Gentle reminder: Apa tonică nu este aceeași cu soda (apă minerală)!

Un shot de lichior tare are aproximativ 96 de calorii”, spune ea. Și amintiți-vă, asta înainte de a începe să adăugați și alte lichioruri și să le mixați. Gentle reminder: Apa tonică nu este aceeași cu soda (apă minerală)!. „O cană are aproximativ 124 de calorii și 32 de grame de zahăr”, spune Beller. „Chiar dacă nu beți o măsură completă, în acesta este încă mult zahăr și calorii, pe când apa minerală nu are deloc”. 

Vinul nu este cu mult mai bun în ceea ce privește caloriile

Din păcate, vinul nu este cu mult mai bun în ceea ce privește caloriile. „Un pahar de vin are aproximativ 130 până la 140 de calorii, iar o bere ușoară va conține undeva între 120 și 150 de calorii, în funcție de sortiment”, spune Beller.

Dacă vă preocupă să comandați o băutură alcoolică cu conținut scăzut de calorii, alegeți o băutură foarte simplă pe bază de băuturi alcoolice, precum vodka soda cu un pic de lămâie stoarsă, sugerează Beller. „Nu primiți genul de valoare nutrițională pe care o obțineți din vinul roșu, care are antioxidanți, dar are mai puține calorii”, explică ea.

Cereți barmanului să sară peste siropurile zaharoase

În general, o bună regulă când comandați un cocktail este să îl păstrați simplu și să cereți barmanului să sară peste siropurile zaharoase și să nu amestece cu mult suc. „Cereți doar un strop de suc”, spune Beller, care este un fan al sucului de rodie bogat în antioxidanți peste sucul de merișoare.

De asemenea, iubește kombucha în combinație cu vodcă: „Are un gust delicios de cidru de mere, iar jumătate dintr-o sticlă mare de kombucha are doar aproximativ 25 de calorii”, spune ea.

Foto: istock

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here