Cum să estompați aspectul porilor dilatați

Pielea netedă și fină nu e doar un vis frumos

0
Adeam

Vă deranjează porii dilatați? Aspectul și dimensiunea lor sunt afectate de mulți factori, inclusiv de starea pielii, de cauze genetice și de stilul de viață. Pe măsură ce îmbătrânim, din cauza reducerii colagenului și elastinei în piele, porii pot părea din ce în ce mai vizibili. Iată ce puteți face ca să estompați aspectul porilor dilatați.

  1. Curățați pielea

Produsele de machiaj și poluarea zilnică trebuie să fie complet îndepărtate pentru a preveni inflamarea porilor. Apelați la curățarea dublă a tenului: înlăturați machiajul cu un ulei sau un balsam, apoi folosiți un gel de curățare pentru a scăpa de toate impuritățile.

  1. Efectuați un peeling chimic, delicat

Exfolierea chimică este o modalitate excelentă de a menține porii curaţi. Ea accelerează refacerea celulară și previne apariția porilor blocați. Încercați un acid AHA (Alfa Hidroxi Acid) pentru o exfoliere rapidă și ușoară.

  1. Utilizați retinol

Retinolul este un aliat la îndemână ce ajută la minimizarea producerii de sebum și porilor inflamați. Dar el trebuie utilizat corect, în cure, pentru efecte dorite. Specialiștii recomandă aplicarea lui timp de trei luni, urmată de două luni de pauză si niciodată mai mult de 18 luni folosire continua, pentru rezultate optime și siguranța pielii. Fiind un ingredient foarte activ, utilizat timp îndelungat poate avea efectul opus.

  1. Încercați procedura de microneedling

Este un tratament profesional ce poate minimiza aspectul porilor. El constă în crearea unor microleziuni în piele, ce declanșează un proces de vindecare controlat și precis, prin accelerarea producției de colagen și elastină. Ulterior procedurii, prin serumurile introduse în profunzime în piele se poate realiza o mai bună hidratare, luminozitate, regenerare, estompare a ridurilor și porilor.

  1. Apelați la primer

Cea mai bună modalitate de a acoperi instant textura neuniformă a pielii și de a asigura o bază fină pentru aplicarea machiajului este utilizarea unui primer pentru porii dilataţi, ce conține particule de silicon și pigmenți pulbere care estompează aspectul porilor.

  1. Folosiți fondul de ten potrivit

După aplicarea unui primer pentru estomparea porilor, aplicați fondul de ten pe bază de apă, potrivit pentru finisarea machiajului. Puteți opta pentru un ten strălucitor, folosind un iluminator dar nu aplicați iluminator pe zona cu pori dilatați pentru că le accentuează aspectul. Pentru mici retușuri de-a lungul zilei, folosiți un șervețel pentru a absorbi orice exces de ulei de pe piele, înainte de a vă reîmprospăta machiajul.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here