Cum să ne protejăm tenul în timpul dușului

0
Cum să ne protejăăm tenul în timpul dușului

Potrivit specialiștilor dermatologi, nu există niciun dubiu că spălatul feței cu apă fierbinte în timpul dușului dăunează pielii feței. Deși ajută la îndepărtarea bacteriilor adunate pe parcursul zilei la birou, pe stradă sau la sala de sport, spălatul feței sub duș adaugă alte bacterii depuse în baie și îndepărtează substanțe benefice produse de propriul corp. Așadar, drumul către un ten sănătos și strălucitor nu trece pe la duș. Iată 5 obiceiuri de evitat pentru care tenul dumneavostră vă va mulțumi.

  1. Nu folosiți apă fierbinte

Chiar dacă temperatura ridicată ne dă o senzație plăcută, pielea feței tale nu este de acord. Cu cât temperatura este mai ridicată, cu atât pielea se va usca mai tare. Uleiurile naturale eliminate de piele cel mai probabil vor intra într-un proces de emulsificare, apa fierbinte dizolvându-le și îndepărtându-le complet. Uleiurile joacă un rol important în protecția feței împotriva agresiunilor externe, creând o barieră naturală a pielii. Cu alte cuvinte, avem nevoie de ele. În același timp, apa rece ca gheața poate avea același efect, dilatând vasele de sânge din zona feței, cauzând roșeață și conducând la o îngroșare a vaselor. Alegeți o temperatură potrivită a apei care nu va provoca șocuri termice.

2. Nu stați foarte mult timp sub duș

Cu cât prelungiți timpul dedicat dușului, cu atât crește riscul de uscare a pielii prin eliminarea uleiurilor naturale.

3. Evitați să stați cu fața în direcția jetului de apă

Chiar dacă presiunea dușului este mică, apa dură poate lăsa urme de carbonat de magneziu pe piele, care o vor lăsa uscată. Îi puteți reface structura cu Eau Thermale Avène Hydrance Optimale Hydrating Serum. Este îmbogățit cu glicerină care absoarbe apa din aer și o lasă în stratul extern al pielii, formând un strat protector care ajută la menținerea hidratării.

4. Nu lăsați urme de gel de duș pe mâini

Asigurați-vă că ați îndepărtat toate urmele de produse de curățare după ce v-ați spălat pe cap și pe corp. Șamponul și gelul de duș nu sunt prietenii tenului. Acestea pot curăța inclusiv uleiurile naturale ale tenului, care va duce la creșterea pH-ului și uscarea tenului. Încearcați să acordați atenție feței după ce ați ieșit din duș, spălați-vă pe față la chiuvetă cu un produs un pic uleios, acid și cremos precum Dermalogica UltraCalming Cleanser pentru a scăpa de ultimele urme de spumă.

5. Nu depozitați produsele pentru ten în duș

Astfel nu veți mai fi tentate să le folosiți și își vor păstra calitățile mai bine și o perioadă îndelungată, ferite de lumina puternică și aerul umed din duș.

 

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here