Cum să vă începeți fiecare zi cu un plus de energie

0
Cum să vă începeți fiecare zi cu un plus de energie

Odată cu încheierea sezonului cald și începerea celui rece, ne-am luat rămas bun de la atmosfera de vacanță, întorcându-ne la responsabilitățile de zi cu zi. Indiferent de activitățile pe care fiecare dintre noi le are, fie jobul sau facultatea, sau chiar ambele, trebuie să ne depășim de fiecare dată limitele.

Cu toate acestea, tranziția de la un sezon la celălalt poate fi, adeseori, dificilă, influențându-ne starea de spirit și implicit, nivelul de energie și motivare. Însă, apelând la mici trucuri, puteți întâmpina toamna cu energie maximă.

Îmbunătățiți-vă memoria

Prima schimbare trebuie începută la nivel mintal. După o vacanță binemeritată, ne-am relaxat atât trupul, cât și mintea, făcând ca întoarcerea la birou sau la facultate să devină destul de grea. Dacă vă confrunțați cu o lipsă de concentrare care afectează memorarea celor mai importante lucruri, atunci aveți nevoie de puțin ajutor. Nu trebuie să faceți eforturi excepționale, ci să-i oferiți organismului ceea ce are nevoie. Noul produs lansat in aceasta toamna, Life Impulse® NeuroBooster Complex este un supliment alimentar ce conține vitamine si 3 ingrediente speciale: Brahmi (5:1), extract de Gingko Biloba (5:1) si L-triptophan ce contribuie la creșterea capacității de concetrare, îmbunătățirea memoriei si reducerea stresului.

Scăpați de stres și anxietate

Vremea capricioasă, temperaturile în scădere, lumina naturală tot mai puțină influențează starea de spirit, favorizând apariția anxietății și accentuarea stresului. Practicarea sesiunilor de mindfulness reprezintă o variantă eficientă toamna aceasta pentru combaterea tuturor acestor simptome ale unei dispoziții nu foarte plăcute. Mindfulness, sau conștiență deplină, este o tehnică de relaxare care are ca fundament respirația. Devenim conștienți de momentul prezent atunci când ne lăsăm gândurile să curgă fără să le judecăm. Unul dintre beneficiile majore ale acestei tehnici este că intensifică starea de bine, ceea ce înseamnă că sporește producția de serotonină în creier. Aceasta ne face să ne simțim mai bine și, prin urmare, ne ajută să combatem stările neplăcute cauzate de schimbarea sezonului. Country Spa Health & Beauty Retreat, centru complet de sănătate și îngrijire cu o abordare holistică, vă așteaptă să luați parte la sesiunile de mindfulness în fiecare vineri de la ora 19:00, alături de psihoterapeutul Marius Dumitrenco Keller.

Aveți grijă de sistemul imunitar

Peste 70% din români observă că schimbarea anotimpurilor le afectează nivelul de energie și chiar starea de sănătate, iar un procent similar consideră că au nevoie de o cură de creștere a imunității, arată un sondaj recent al Vegis.ro, magazin online de produse bio și naturiste. Cei mai mulți români (76%) consideră că și imunitatea copiilor are nevoie de un boost la începutul toamnei, mai ales când (re)intră în colectivitate.
Vitamina C, ghimbirul, mierea de Manuka, usturoiul, dar și combinațiile de vitamine sunt preferate de adulți în curele de creștere a imunității, în timp ce pentru copii cei mai mulți aleg complexurile de vitamine (61%) și produsele apicole, inclusiv mierea de Manuka (55%).

Îmbunătățiți-vă condiția fizică

Întrucât vremea rece ne poate impedica să ne continuăm activitatea fizică în aer liber, precum joggingul sau plimbările lungi, trebuie să găsim o alternativă odată cu instalarea toamnei. S-a demonstrat faptul că practicarea sportului te va ajuta să reduci nivelurile hormonilor responsabili cu stresul, iar acest lucru ne va fi de folos cu siguranță atunci când avem o zi mai delicată. În același timp, aceste exerciții stimulează producerea de endorfine. Acești potențiatori naturali ai bunei-dispoziții sunt cei care pot menține stresul și depresia la un nivel minim. Centrul Fericirii îți recomandă ședințele de Antrenament cu antrenor personal. Marele avantaj al antrenamentelor efectuate in Centrul Fericirii este ca aveti ocazia sa fiti in sala doar cu antrenorul personal, fără prezența altor persoane, care poate crea disconfort. Specialistul îți poate oferi și o serie de sfaturi nutriționale personalizate, în funcție de kilogramele pe care dorești să le dai jos.

Așadar, toamna aceasta aplică sfaturile de mai sus și îți vei îmbunătăți atât starea de spirit, cât și nivelul de energie în fiecare zi.

Citiți și: “4 superalimente de consumat pentru a căpăta mai multă energie”!

Foto: Guliver/Getty Images

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here