Cum să vă motivați pentru a vă reapuca de sport după vacanță?

Sfaturi utile de la specialiști ca să vă reintrați în formă

0
Preston

Cum în concediu multe persoane preferă să se relaxeze și renunță la a mai face sport, odată cu întoarcerea din vacanță, reintrarea în ritm poate fi dificilă. Iată cum să vă motivați pentru a vă reapuca de sport după vacanță, conform specialiștilor:

1. Definiți în minte scopul principal. Fie că doriți să slăbiți, să aveți abdomen conturat, mușchi mai tonifiați, sau doar să vă simțiți bine, amintiți-vă de acest scop. Acest simplu gând vă poate ajuta să vă mobilizați să mergeți la sală, spun antrenorii de la Bodyshape Transformation Center.

2. Mergeți la sală cu cineva apropiat. Veți fi astfel mai motivate să respectați orele de mișcare și vă veți acomoda mai rapid cu noul program.

3. Dozați-vă efortul la primul antrenament. Răbdarea și determinarea sunt importante. Faceți pași mici și fiți conștiente că nu veți vedea rezultatele din prima săptămână. Organismul trebuie să se obișnuiască din nou cu efortul fizic. Începeți cu exerciții de dificultate redusă și măriți intensitatea pe parcurs, recomandă Flavius Ursachi, head coach la Bodyshape Transformation Center.

4. Efectuați antrenamentele într-un mod distractiv, care să vă facă plăcere. În vacanță  totul era o relaxare și o distracție totală, așa că dacă priviți sportul ca pe un calvar, nu veți găsi motivația necesară pentru a vă apuca. De aceea, este indicat să faceți, cel puțin la început, antrenamente mai distractive, nu foarte solicitante.

5. Nu căutați cu orice preț rezultate rapide. Așa cum musculatura are nevoie de adaptare, la fel și psihicul are, altfel, veți începe să vă criticați fără motiv și să clacați. „Conform statisticilor, readaptarea musculară are loc în medie, în 20 de zile”, precizează Irina Alionte, fondator Bodyshape Transformation Center.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here