17.9 C
București
miercuri, octombrie 20, 2021
Acasă Lifestyle Cum să vă păstrați obiceiul mâncatului sănătos dacă sunteți într-o relație

Cum să vă păstrați obiceiul mâncatului sănătos dacă sunteți într-o relație

0

Dacă ați reușit să ajungeți la un echilibru alimentar și un stil de viață ce presupune mâncatul sănătos, dar ați intrat într-o relație și partenerul dumneavoastră nici nu vrea să audă de sfaturi de nutriție, consumul de legume și fructe, iată cum puteți gestiona situația.  

Statutul de In A Relationship poate avea un impact puternic asupra obiceiurilor și alegerilor alimentare, în special în cazurile în care cei doi parteneri locuiesc împreună. Dacă petreceți foarte mult timp împreună, fie că stați pe Netflix și comandați mâncare, fie că gătiți împreună sau ieșiți în oraș să mâncați, cineva va încerca să își impună obiceiurile alimentare asupra celuilalt. De cele mai multe ori, cel care a reușit să ajungă la un stil de viață sănătos este foarte entuziasmat și încearcă să îl convingă pe partener să își schimbe alegerile cu care este obișnuit. Și, de cele mai multe ori, lucrurile iau o întorsătură neplăcută, cel care mănâncă sănătos devenind foarte insistent și învinovățindu-l pe celălalt pentru că mănâncă diferit. Secretul este să abordați conflictele despre mâncare ca orice altă ceartă, pe orice alt subiect din relație, iar aici intervin comunicarea, compasiunea și disponibilitatea de a înțelege perspectiva celuilalt. Iată câteva strategii prin care să abordați situația.

Setați limite și respectați-le

În primul rând, trebuie să înțelegem că suntem individualități separate de partenerii noștri. Oricât de apropiați ne-am simți de ei/ele, rămânem indivizi cu propriile preferințe, plăceri, nevoi, țeluri, dorințe. De cele mai multe ori, ne apropiem atât de tare de partener încât începem să ne comportăm precum o extensie a celuilalt, iar celălalt precum o extensie a noastră. Trebuie să ne dăm seama că cerem foarte mult atunci când ne dorim ca partenerul să facă ceva doar pentru că noi îl facem. Desigur, este normal ca iubitul/iubita să facă lucruri ca să îți facă pe plac, dar acestea sunt motivate de anumite momente și au viață scurtă, nu sunt pentru tot restul vieții. Autonomia într-o relație este importantă și asta se aplică și la autonomia în mâncare. Dacă o schimbare a dietei nu este ceva de care partenerul să fie interesat, ar trebui să respectăm alegerea lui. Să punem presiune și să jignim partenerul nu este o abordare bună pe termen lung și va dăuna foarte mult relației.

Rămâneți fidele propriului stil de viață

Viața poate fi mai ușor de gestionat atunci când cei doi parteneri își aliniază modul în care mănâncă, aveți mai puține bătăi de cap atunci când sunteți în bucătărie sau când comandați mâncare acasă sau ieșiti la masă în oraș. Cu toate acestea, dacă alinierea întărzie să se întâmple, continuați să vă țineți de stilul de viață sănătos pe care l-ați ales. Poate părea mai simplu să cedezi și să adopți alegerile partenerului, dar pe termen lung nu este o alegere care să aducă fericirea. Este o bună ocazie să analizați mai bine de ce ați ales această dietă și de ce merită să o continuați.

Comunitatea și prietenii sunt un sprijin important

Sunt spune și Esther Perel, punem prea multă presiune pe o singură persoană care să ne satisfacă toate nevoile. Dar mai sunt o mulțime de persoane în viața dumneavoastră cu care puteți împărți pasiunea pentru mâncare sănătoasă: colegi de mucă, prieteni, familie, vecini alături de care poți găti și mânca.

Până la urmă, schimbarea obiceuirilor alimentare nu este atât de ușoară pe cât o face Instagramul să pară. Folosiți-vă de aceste diferențe pentru a căuta opotunități de comunicare și de a vă cunoaște mai bine, opțiuni care să vă satisfacă pe amândoi și pentru a întări legăturile dintre dumneavostră și partener.

Foto: istock

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here