Cum să vă păstrați părul în cea mai bună formă toamna

Sfaturi utile pentru a avea o podoabă capilară strălucitoare

0
Halpern

Vremea rece e un factor ce poate afecta calitatea și sănătatea părului. Astfel, el poate deveni mai casant, mai tern și încrețit din cauza umidității. Specialiștii spun că există mai multe soluții pentru a contracara aceste efecte. Iată cum să vă păstrați părul în cea mai bună formă toamna.

1. Tundeți vârfurile regulat
„Ideal este ca la 8-10 săptămâni să tundeți cam un centimetru. Eu vă recomand chiar să îl scurtați cu trei centimetri pentru regenerare și refacere rapidă,” susține Antoaneta Stoican, hairstilist Wella Professionals Romania.

2. Asigurați un plus de hidratare
Dacă părul arată frizzy, poate fi un semn al deshidratării, ce poate fi redusă prin utilizarea măștii de păr. Adăugați în ea două-trei picături de ulei de păr și lăsați-o să acționeze minimum cinci minute pe lungimi, pentru un efect vizibil.

3. Combateți excesul de sebum prin această metodă
În cazul excesului de sebum este importantă spălarea părului de minimum două ori pe săptămână. Părul nespălat arată încărcat și poate crea mătreață. Căutați șampoane ușoare, ce curăță delicat și care au un efect benefic asupra scalpului.

4. Încetiniți căderea
„Căderea părului poate fi corectată în primul rând prin tuns”, susține hairstilistul Antoaneta Stoican. Aceasta poate fi cauzată de vârfurile netăiate la timp, care se hrănesc din rădăcină. Când sunt foarte degradate, încep să tragă din vitaminele de la rădăcină, o slăbesc, iar firul cedează și cade.

5. Alegeți vopsea mai blândă
Vopeaua fără amoniac ajută la întreținerea și revitalizarea culorii, fără să dăuneze părului.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here