Cum vă reparați tenul după o vacanță petrecută la soare

0
Cum vă reparați tenul după o vacanță petrecută la soare

Indiferent dacă ați fost deja într-o vacanță exotică primăvara aceasta sau planificați una cât de curând, este important să știți ce ar trebui să faceți dacă pielea își pierde din vitalitate și strălucire odată cu expunerea la soare. Chiar dacă obișnuiți să purtați o cremă cu protecție solară foarte bună, de multe ori, nu este îndeajuns, iar tenul poate fi foarte ușor atacat de radiațiile UV.

Prea multe ore petrecute la soare pot duce la consecințe grave pe termen lung asupra pielii – hiperpigmentare, riduri fine și uscăciune – astfel, este necesar un minim de efort pentru a limita efectele.

1. Curăță

Primul pas către o vindecare totală a pielii este o rutină de curățare delicată și eficientă. Pentru a reduce la minimum semnele lăsate de soare, vă sugerăm să investiți într-un singur produs cu aloe vera, care nu numai că oferă o protecție antioxidantă excelentă, dar și îmbunătățește fermitatea pielii. Demachiant bifazic cu Aloe Vera Biotissima® de la LifeCare pe bază de aloe vera BIO și ulei de macadamia BIO, are o formulă extrem de eficientă pentru îndepărtarea cu ușurință a machiajului, iar prin structura dublă (ulei + loțiune) demachiază, hidratează și lumineaza tenul.

2. Exfoliază

Dacă simțiți pielea strânsă și cu un aspect cojit, cel mai probabil, soarele a sustras toată hidratarea, lăsând tenul tern și deshidratat. Pentru a îndepărta celulele moarte de la suprafața pielii, este important să folosiți de data aceasta un scrub mult mai delicat care să aibă un rezultat dublu: exfoliere și hidratare. Brightening Peel Booster de la Mesoestetic, disponibil pe produse-frumusete.ro, este un gen exfoliant, special conceput pentru a regenera totodată tenul. Reduce activitatea melanogenică, reactivează reînnoirea celulară și dă luminozitate și claritate pielii. Îmbunătățește permeabilitatea pielii favorizând hidratarea.

3. Hidratează

În cazul în care pielea se simte deosebit de epuizată și obosită datorită temperaturilor mai ridicate, atunci a investi într-o cremă hidratantă care conține niacinamidă va face minuni.
Un alt ingredient eficient este ca retinolul care ajută la menținerea hidratării pielii cu un efect anti-acnee binevenit.

Cu toate acestea, un tratament facial profesional o dată la câteva săptămâni îi va oferi tenului nutrienții de care are nevoie pentru a se regenera. Tratamentul Hydralessence de la Country Spa Health & Beauty Retreat este un tratament destinat post-expunere la soare care îți va hidrata tenul în profunzime.

Așadar, aplicați sfaturile de mai sus, iar pielea dumneavoastră va rămâne la fel de tânără, frumoasă și sănătoasă, chiar dacă ați expus-o în mod repetat la soare.

Citiți și: “Cei mai cool ochelari de soare în funcție de forma feței”!

Foto: Guliver/Getty Images (BONDI BORN Resort 2020)

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here