David Bowie is

0

Expozitia David Bowie is (23 martie-11 august 2013); (c) Victoria and Albert Museum, London

Pentru prima data, un muzeu primeste acces extins la Arhiva David Bowie, pentru a construi o expozitie de amploare despre cariera extraordinara a lui Bowie. Se intampla la Victoria&Albert Museum din Londra, iar expozitia – intitulata David Bowie is si realizata in parteneriat cu Gucci – exploreaza multiplele colaborari ale protagonistului cu designeri de moda si artisti din teatru, film si artele plastice.

Peste 300 de obiecte sunt aduse pentru prima data laolalta – foi cu versuri scrise de mana, costume originale si alte piese vestimentare, videoclipuri, fotografii, schite de scenografie, instrumente ale lui Bowie si coperte.

Expozitia David Bowie is; (c) Victoria and Albert Museum, London

Expozitia David Bowie is; (c) Victoria and Albert Museum, London

Un punct principal de interes il reprezinta cele peste 60 de costume de scena, printre care salopetele Ziggy Stardust (1972, design: Freddie Burretti), creatiile flamboiante ale lui Kansai Yamamoto pentru turneul Aladdin Sane (1973) si celebrul mantou cu steag britanic creat de Bowie si Alexander McQueen pentru coperta albumului Earthling (1997). Alaturi de acestea se vor afla obiecte mai personale, inclusiv storyboarduri expuse in premiera, set listuri scrise de mana, schite si notite de jurnal ale lui Bowie. De asemenea, pot fi vazute fotografii de moda sau din timpul spectacolelor, semnate de nume ca Helmut Newton, Herb Ritts si John Rowlands.

Costum pentru turneul Aladdin Sane (1973), design: Kansai Yamamoto. Fotografie de Masayoshi Sukita.  The David Bowie Archive

Daca aveti drum la Londra pana pe 11 august, nu uitati sa treceti V&A pe lista.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here