David Lynch si spatiul suprarealist

0

Creativitatea bizara a regizorului David Lynch pare ca nu cunoaste limite, cea mai recenta colaborare a sa fiind cu designul interior, aflam de pe Artinfo.

De formatie pictor, desi mai cunoscut pentru filmele sale, a avut propria sa expozitie la inceputul anului in cadrul galeriei Tilton din New York. Ansamblul de sculpturi, picturi, fotografii si litografii (noua sa pasiune) a dovedit ca viziunea artistica este consecventa indiferent de mediul explorat. Amprenta sa este suprarealista, anacronica si ironica.

Regasim acelasi mesaj si in arhitectura si ambianta pentru Clubul Silencio din Paris, pentru care a lucrat doi ani. Spatiul este destinat unui melanj de arte inovator, demn de numele luat din iconicul film Mulholland Drive.

Experimentele cu muzica au dus la lansarea albumului ironic si straniu Crazy Clown Time, descris ca blues electronic. Titlul si atmosfera par ca anticipeaza un urmator film.

Iar ultima explorare, camera 111 a hotelului Lutetia, te intampina cu un decor de un normal straniu. Amintirile lasate de regizor arata un om indragostit de Paris, dupa cum marturiseste chiar el.

O sculptura in forma de pantof, cu care suntem de acord ca trebuie sa fie in decorul oricarui apartament rafinat, te insoteste in camera de zi. Litografii, acuarele si desene, ultimele sale explorari artistice, sunt realizate intr-un studio din Montparnasse, cu prese folosite inainte de Chagall, Picasso si Matisse. Imaginile suprarealiste distorsioneaza liniile simetrice ale camerei Art Deco, in maniera specifica lui. Iar pe noptiera, Lynch te indeamna sa rasfoiesti cartile alese pentru vizitatori, perfecte pentru a induce somnul mult elogiat in opera sa.

 

 Foto: Lutetia

Ce credeti despre opera extra-cinematografica a lui David Lynch?

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here