De ce sa nu…? cu Loredana

0
15

(Foto: Dana & Stephane Maitec)

De ce sa nu…?

…te trezesti intr-o dimineata hotarata sa iti iei un bilet de avion catre New York, iar seara sa mananci un desert savuros in restaurantul preferat. Din cand in cand o escapada de genul asta e o gura de aer proaspat. Favoritul meu in NY este L’Atelier de Joël Robuchon. Chef-ul francez produce haute cuisine in varianta extrem-stilizata. Dupa mine, c’est magnifique!

…organizezi un party tematic, nu neaparat seara si nu neaparat in weekend. Imagineaza-ti o zi de marti in care casa ta se umple la pranz de prieteni imbracati in tinute punk-disco. Muzica rasuna prin toate incaperile, iar voi mancati tort si beti cocktailuri in mijlocul zilei.

…te imbraci uneori extrem de elegant, chiar daca ocazia nu o cere. Combina o rochie Manoush din suprapuneri de tul, matase cu imprimeuri florale, lana tricotata si broderii cu un clutch intr-o nuanta electrica, afiseaza un zambet victorios si esti gata… Ultima oara cand mi-am construit fara motiv un look glamorous m-am dus doar pana la supermarket. Cred ca le-am facut ziua mai buna vanzatoarelor.

…mergi cu trenul din cand in cand in locul masinii. E romantic si iti poti pune gandurile in ordine. Iarna asta ia trenul spre Sf. Gheorghe, unde Lia si Dan Perjovschi expun la Galeria Magma si unde Radu Afrim a montat unul dintre cele mai incitante spectacole ale sale, Mai intai te nasti.

…incepi sa canti la un instrument chiar daca nu mai esti la varsta la care sa visezi la virtuozitate. Vei descoperi un alt sens al cuvantului „eleganta”. Eu am inceput sa studiez vioara la 6 ani si m-am reapucat de curand, dupa o pauza de 15 ani.

…inveti greaca veche. Ar fi o sansa incredibila sa-i citesti pe Socrate si Platon in original. Cand am ceva timp, mi-l ocup cu portugheza si spaniola, dar cum prin venele mele curge putin sange elen, sper sa ajung sa invat si greaca.

…practice cooking in weekend. Pentru cele mai naturale ingrediente, alege o piata mai putin cunoscuta; cumpara busuioc proaspat si mere acrisoare pentru un bol mare de paste cu pesto facut in casa si o tarta cu mere imbogatita cu sos cald de vanilie. Daca e sa iesi la un restaurant, incearca un gust nou.

…fii altfel cand toti iti spun ca nu trebuie sa iesi din rand. Nu mi-a placut niciodata sa fiu inregimentata si previzibila. Toata lumea a ramas uimita cand am lansat primul album de muzica populara. Acum e cool sa faci asta.

Articolul a aparut in editia Harper’s BAZAAR Romania decembrie 2011 – ianuarie 2012.

Toate drepturile rezervate.

Facebook Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here