De ce sa nu…? de Andreea Badala

0

(Foto: Alex Galmeanu – arhiva Harper’s BAZAAR)

De ce sa nu…?

…mergi in weekend intr-un loc nou, undeva unde timpul pare ca a ramas in loc. Stai intr-o casa construita acum doua secole, fa singura focul in soba, doar de dragul sunetului de lemn ars, mergi prin padure in satul din apropiere. Si pune-ti in bagaj lenjeria vintage si rochii din panza alba cu broderie manuala. In Ardeal, casele Fundatiei Mihai Eminescu reprezinta o optiune inspirata.

 …vanezi reducerile de vara si noile piese vestimentare statement de toamna pe cele mai mari shop-uri online, precum luisaviaroma.com.

…recitesti lectura obligatorie de vacanta din scoala generala pentru a descoperi ceea nu intelegeai atunci, toate valentele erotice. Poti incepe cu Legendele Olimpului, de Alexandru Mitru.

…asculti muzica disco, dansand in rochiile vintage pe care nu le-ai mai purtat de ani de zile. „Middle of the Night”, de la Lilly Wood and the Prick, te va pune, cel mai probabil, in miscare.

…iti amintesti de dulapul mamei si de primele videoclipuri pe care le stiai pe dinafara. Eu una cred ca voi ramane mereu un copil al anilor ’80. Viziteaza o expozitie ca sa iti aduci aminte mai bine si apoi joaca-te si experimenteaza in lookuri de party. Daca esti in Londra, poti sa simti mai bine vibe-ul perioadei. Expozitia Club to Catwalk. London Fashion in the 1980s este deschisa la Victoria & Albert Museum intre 10 iulie 2013 si 16 februarie 2014.

…recunosti ca adesea o ie brodata este de o mie de ori mai frumoasa si mai speciala decat cea mai scumpa bluza si ca avem cum sa integram aceste unicate artizanale in garderoba zilnica, in combinatii cat se poate de originale. La Galateca poti vedea, pana la finalul lunii august, expozitia Maiastra – Povestea nespusa a iei.

…te plimbi prin Kew Gardens, gradina botanica regala din Londra, pe cararile care trec prin coroanele copacilor, in timp ce Blondie canta pentru tine. Nimic nu se compara cu muzica in aer liber, in special intr-un loc cu o natura debordanta. Festivalul Kew the Music are loc anul acesta intre 10 si 14 iulie, iar odata cu achizitionarea online a biletelor, pot fi cumparate in avans si cosuri de picnic pentru doua persoane.

…mananci in locuri in care ai ajuns prin recomandari calduroase, altfel nu te-ai fi oprit acolo niciodata. Locuri simple, cu cateva feluri de mancare in meniu si un singur bucatar, care iti aduce el insusi mancarea la masa. Vorbeste cu el din timp pentru a pune impreuna la cale un meniu de care nu ai ocazia sa te bucuri oricand. Sugestia mea se afla in Moledo, Portugalia – restaurantul de langa linia de tren, cu recomandarea zilei expusa in geam. Abordeaza-l pe bucatar cu doua zile inainte pentru homar si orez cu creveti, insotiti de un vin alb de casa.

Colectiile Murmur si Murmur Take Away, expresii ale esteticii rafinate, de o senzualitate retinuta, cu care Andreea Badala ne-a cucerit, sunt acum disponibile si prin noul magazin online al brandului, murmurstore.com.

Articol aparut in Harper’s BAZAAR Romania, editia iulie – august 2013.


Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here