De ce sa nu…? de Marina Sturdza

0

De ce sa nu…?

…invatati ceva nou. Secretul fericirii este sa tot inveti. Inscrieti-va la un curs in domeniul care va pasioneaza. Poate fi un curs la un muzeu – la Victoria & Albert sau Tate in Londra, la MoMA sau Metropolitan in New York, la Louvre in Paris, la Muzeul National de Arta sau Brukenthal in Romania – sau la Casa de licitatii Artmark, unde puteti afla totul despre arta clasica si contemporana romaneasca. 

…faceti un ritual din ora ceaiului. Rezervati-va timp pentru a prepara un ceai aromatic de calitate, pe care sa il beti in tihna. Recomand orice ceai de la Mariage Frères, Paris; merita drumul numai pentru mirosurile divine.

…umpleti casa cu flori. Nu cumparati doar un buchetel mic, decorati-va viata cu flori de sezon, cu frunze in culorile toamnei, cu flori de camp. Bucurati-va de natura acasa.

…luati nepotii sau copiii prietenilor la un concert, la teatru ori la un muzeu. Fiti responsabile de educatia lor culturala; o sa va multumeasca toata lumea mai tarziu.

…va ganditi ca nu este elegant sa purtati orice haina excesiv de trendy sau de epatanta, daca nu sunteti fenomenal de frumoasa sau extrem de tanara, pentru a va permite orice fel de tinuta. Nu uitati ca, de obicei, less is more. Si chiar nu trebuie sa purtati pantofi cu platforme exagerate – nimeni nu stie cu adevarat sa mearga cu ei, iar barbatii ii detesta.

…mergeti o data la doi ani la o sesiune de machiaj profesional. Avem tendinta sa ne machiem asa cum o faceam acum zece ani si nu ne vedem deloc obiectiv in oglinda. Un profesionist v-ar putea invata cum sa va puneti in valoare si cum sa gestionati schimbarile aduse de varsta.

…va inscrieti ca voluntar. Nu e cazul sa credeti ca va lipsesc competentele necesare; daca aveti timp, suflet si creier, puteti contribui la viitorul societatii. Asociati-va cu domeniile care va intereseaza cel mai mult: copii, patrimoniu, educatie sau poate varstnici. Intre altele v-as propune organizatiile Hope and Homes for Children, Hospices of Hope, Pro Patrimonio, Salvati Copiii, Fundatia Sf. Dumitru, Mai Mult Verde. Lista mea este interminabila. Ganditi-va ca unii dintre noi pot dona bani, unii timp, unii expertiza, in timp ce altii pot citi sau povesti nevazatorilor ori copiilor abandonati.

…instaurati o traditie de dineuri acasa, distrandu-va cu diferite experimente culinare. Prietenii vor fi intotdeauna incantati. N-are importanta daca le oferiti spaghetti sau caviar atat timp cat aranjati o masa frumoasa, cu lumanari si cu generozitate de spirit.

…va uitati la viata complet altfel. Incercati sa o vedeti in roz. Este un fapt dovedit ca oamenii optimisti trec peste aceleasi incercari mult mai bine decat cei pesimisti. Va asigur ca e adevarat!

Articolul a aparut in editia Harper’s BAZAAR Romania noiembrie – decembrie 2012.

Fotografie de Oltin Dogaru. Imaginea a fost realizata la Palatul Cesianu-Racovita; multumim Artmark pentru sprijinul acordat.

Toate drepturile rezervate.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here