De ce sa nu…?

0
De ce sa nu…?

 … adaugati Fascinatie, din „Raftul Denisei”, in propriul raft de carti de citit. Romanul scris de Ann Patchett este o captivanta odisee in jungla amazoniana. In salbaticia unui colt rupt de lume, un savant enigmatic descopera formula unui medicament care poate schimba viata femeilor pentru totdeauna, asigurandu-le fertilitate pana la o varsta inaintata. Experimentele doctorului Annick Swenson sunt insa invaluite de mister. Trimisa pe urmele cercetatoarei, Marina Singh va intampina provocari peste puterea ei de imaginatie.

Cartea va fi lansata de Ed. Humanitas Fiction pe 17 octombrie (de la ora 19.00, la Libraria Humanitas Kretzulescu; invitati:  Elisabeta Lasconi – critic literar, Virginia Costeschi – editor BookMag.eu, Carmen Toader – traducatoarea romanului si Vlad Mixich – jurnalist; moderatorul intalnirii va fi Denisa Comanescu).

…vedeti noul film regizat de Valentin Hotea, cu Diana Dumbrava, Serban Pavlu, Mihai Calin si Valeria Seciu. Roxanne spune povestea lui Tavi Ionescu, in varsta de 38 de ani, care isi imparte viata intre grafica pe calculator, o mama bolnava si Oana, care inca spera ca el sa se implice in relatia lor. Pentru Tavi totul se complica insa cand isi cere dosarul de la Securitate si descopera că ar putea avea un copil cu o fosta prietena din liceu.

Diana Dumbrava in Roxanne

Producatoarea Ada Solomon povesteste pentru BAZAAR cum s-a nascut acest proiect: „Il stiu pe Vali Hotea, regizorul filmului, de cand aveam 12 ani si suntem prieteni de cand aveam 15-16 ani. Adica de 30 de ani. Ideea filmului a aparut in timpul documentarii lui Alecu (Alexandru Solomon, sotul Adei – n.r.) pentru Cold Waves (filmul despre Radio Europa Libera), in timpul careia a vorbit si cu Vali despre experienta cu dedicatia muzicala din liceu si ancheta de la Securitate care a urmat. Cam de acolo a revenit in atentia lui Vali subiectul filmului.”

Serban Pavlu in Roxanne

…mergeti la premiera spectacolului Punct Triplu, de Bogdan Georgescu, daca sunteti in Cluj (17 octombrie, ora 19.00, la Fabrica de Pensule). Un tata decide sa-si puna capat zilelor, impreuna cu doi dintre copiii sai. Punct Triplu fictionalizeaza o realitate imediata si analizeaza, prin speculatie si prin documentare, contextul in care un asemenea eveniment a putut avea loc. Punct Triplu este, de fapt, un proiect de observatie sociala si arta activa care isi propune sa exploreze mutatiile sociale contemporane, raportul barbat–femeie si conceptul de familie in vremurile noastre. Bogdan Georgescu a castigat premiul pentru cel mai bun spectacol, ROGVAIV, la Festivalul Dramaturgiei Romanesti din 2012 si premiul pentru cel mai bun tanar artist, cu România! Te pup (impreuna cu David Schwartz), la Festivalul Kontakt Torun din Polonia, in acelasi an.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here