De vazut la cinema in decembrie

0

Profitati de vacanta de iarna pentru a urmari la cinema trei povesti pe cat de diferite, pe atat de interesante! Hugh Jackman revine pe marile ecrane in rolul lui P.T. Barnum, inventatorul show businessului american, iar pe langa aceasta productie grandioasa mai puteti viziona un film chilian si unul romanesc, ambele detinatoare ale unor premii importante.

The Greatest Showman

Un spectacol complet despre inventatorul show businessului american in secolul al XIX-lea. Povestea lui P.T. Barnum (Hugh Jackman), impresar avant la lettre, patron de circ si producator de spectacole, este spusa cu extravaganta unei mari productii hollywoodiene: costume fabuloase, o distributie din care mai fac parte Zendaya, Zac Efron si Michelle Williams, muzica originala compusa de Benj Pasek si Justin Paul, castigatori de Oscar pentru La La Land.

Premiera: 29 decembrie

Una Mujer Fantastica

Castigator al Ursului de Argint pentru cel mai bun scenariu la Berlinala, filmul regizorului chilean Sebastián Lelio este portretul in detalii fine al unei femei trans nevoita sa se lupte cu tot felul de prejudecati individuale si conventii institutionale dupa moartea subita a partenerului ei. In loc sa-l poata deplange, Marina trebuie sa infrunte suspiciunea familiei lui Orlando, pentru care identitatea ei sexuala este o aberatie.

Premiera: 8 decembrie

Marita

Adrian Titieni si Alexandru Potocean sunt tata si fiu in acest film premiat la Karlovy Vary in sectiunea „East of West“, dedicata regizorilor aflati la primul sau al doilea lungmetraj. Debutul lui Cristi Iftime e un road-movie despre un moment de trecere din viata fiului: desprinderea de tata. Satul de problemele de cuplu, Costi se hotaraste brusc sa treaca pe la tatal lui si sa-l „dea” cadou mamei si fratilor, desi nici unul dintre ei nu-si dorise asta.

Premiera: 1 decembrie

Articol aparut in numarul de decembrie al revistei Harper’s BAZAAR Romania.

Cititi si: “Best of TIFF: topul filmelor proiectate in cadrul festivalului”!

Foto: prin amabilitatea distribuitorilor, outnow.ch

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here