De vorbă la cafea cu Tom Odell, ambasadorul mișcării „Plătește cu Poezie” de la Julius Meinl

0

Pe 1 octombrie, de Ziua Internațională a Cafelei, versurile au fost monedă de schimb în locațiile și cafenelele Julius Meinl, unde puteai primi gratuit două cafele dacă lăsai telefonul deoparte și găseai inspirația să scrii o poezie alături de persoana dragă. Pentru a marca o nouă ediție de #MeetWithaPoem, am stat de vorbă cu artistul britanic și compozitorul Tom Odell, ambasadorul global al campaniei „Pay with a Poem” / „Plătește cu Poezie” de la Julius Meinl. Ne-am lăsat ghidați de mantra campaniei, „momentele de inspirație se întâmplă când lași telefonul deoparte”, și am pornit în investigarea relației compozitorului cu inspirația în era social media.   

H.B.: Am văzut că ai ajuns de curând în California cu turneul. Cum se împacă englezul din tine cu plajele din California?

Tom Odell: Nu este neapărat ceva nou pentru mine. Momentan locuiesc într-o zonă la țărmul Pacificului, ceea ce mă inspiră foarte mult. Nemărginirea oceanului pune totul într-o perspectivă nouă. Merg la alergat pe plajă aproape în fiecare dimineață, iar acum câteva zile am văzut niște delfini aproape de țărm.

H.B.: Te afli în plin turneu cu ultimul album. Cum administrezi toată nebunia de pe drum și cum alegi să îți petreci timpul între concerte?

Când sunt în turneu prefer să îmi petrec orele dintre concerte singur. Meditez, citesc, scriu și apoi mă pregătesc pentru haos.

H.B.: Că tot veni vorba de Marea Britanie, ce fel de copilărie au avut în Chichester? Petreceai mult timp singur, în natură, scriind?

Cred că mereu mi-a plăcut să fiu în mijlocul naturii, dar abia când m-am mutat în Londra am început să înțeleg că și noi oamenii facem parte din natură ca orice altceva. Îmi plac cultura și agitația orașului, dar mă simt mult mai liniștit printre elemente simple ale naturii.

H.B.: Social media nu apăruse încă când ne-am născut noi. Cum navighezi această nouă lume în care se vorbește online constant, dar prea puțin irl?

Consider că este extraordinar modul în care social media poate conecta oamenii din toată lumea. Nu cu mult timp în urmă, trăiam vremurile în care singurii oameni dintre care îți puteai alege prietenii erau cei din orașul tău natal. În online, nu mai contează de unde ești. Poți găsi oameni cu pasiuni comune, oricât de obscure ar fi interesele voastre. Luând toate acestea în considerare, ar fi trebuit să ne simțim mai puțin singuri, nu? Dar, dintr-un motiv anume, nu știu care, nu e așa.

View this post on Instagram

buena noches x

A post shared by Tom Odell (@tompeterodell) on

H.B.: Ți se pare că e mai greu în ziua de azi să te conectezi la mulțimea de la concertele tale, din cauza telefoanelor?

Îmi place faptul că fanii pot filma părți din concertele mele pentru a le împărtăși cu prietenii lor sau pentru a le revizita după eveniment, dar scopul este să distrezi mulțimea într-atât încât, în acel moment, uită că mai au telefon sau alte preocupări. Așa mă simt eu la un concert foarte bun.

View this post on Instagram

smart casual 📸 @griet_abeautytorock

A post shared by Tom Odell (@tompeterodell) on

H.B.: Membrii trupei sunt prietenii tăi. Cum relaționați în afara concertelor și momentelor petrecute în studio?

Ne vedem foarte des, sunt ca o familie pentru mine. Îmi pasă foarte mult de ei. Mi-ar plăcea să zic că ne vedem dimineața la cafea, dar cel mai des ne adunăm la un pub din centrul Londrei care ne place un pic cam mult.

H.B.: Ce ai zice că te face iremediabil de britanic?

Poate faptul că nu mă pricep să primesc complimente :))

H.B.: Simți nevoia să te deconectezi uneori de la toată vorbăria de pe rețelele de social media ca să poți crea versuri? Cum reușești?

Pune telefonul jos!

H.B.: Mereu m-am întrebat care este relația unui artist cu „acea melodie” care a devenit foarte cunoscută. Cum evoluează relația cu ea?

Este o relație în continuă schimbare. În mod ciudat, sunt melodii de care nu eram neapărat mulțumit la început și pe care le cânt cu mare plăcere acum și invers. Se întâmplă ceva foarte democratic atunci când lansezi un produs muzical în lume. E ca și cum melodiile nu mi-ar mai aparține, trebuie să le împart cu publicul. Singura diferență e că eu le știu de mai mult timp decât majoritatea oamenilor..

View this post on Instagram

very tasteful record shop I must say

A post shared by Tom Odell (@tompeterodell) on

Asta e o întrebare grea…cât timp ai stat fără telefon?

Mi se întâmplă foarte des să stau și câteva zile fără el..

Despre ce va fi noul album? Ne poți da un indiciu?

Nu sunt sigur, dar scriu la el chiar în acest moment.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here